Buiten regioHoofdnieuwsRegionaal

Open dag Meckama State

KOLLUM – Op zaterdag 19 maart opent woonzorgcentrum Meckama State in Kollum haar deuren voor het grote publiek. Belangstellenden, buurtbewoners, (aankomende) studenten, vrijwilligers, cliënten en mantelzorgers kunnen dan kennismaken met de zorg die medewerkers en vrijwilligers er bieden.

Rondleidingen
In Meckama State staan medewerkers klaar om de bezoekers rond te leiden. Meckama State heeft huurappartementen, groepswoningen voor mensen met dementie en woningen voor mensen met lichamelijke beperkingen. Vrijwilligers vertellen over het werk dat ze doen in het woonzorgcentrum. Verder is er een fotopresentatie op een groot scherm, die een indruk geeft van het reilen en zeilen in Meckama State. Voor de kinderen is er een sjoelbak en een grabbelton. In het restaurant staat voor iedereen koffie en thee met iets lekkers klaar.

 Landelijke campagne ‘Zo werkt de zorg’

Meckama State organiseert de open dag in het kader van de landelijke campagne met het motto ‘Zo werkt Zorg’. Het doel van deze campagne is de veelzijdigheid van de sector Zorg en Welzijn te tonen, de nieuwe ontwikkelingen en vooral de mensen die er werken in de schijnwerpers te zetten. Ook vier andere locaties van Noorderbreedte openen hun deuren. Voor meer informatie: www.noorderbreedte.eu.
Openingstijden
Bezoekers zijn welkom in Meckama State van 10.30 uur tot 15.00 uur. Adres: Tsjerk Hiddesstraat 42 in Kollum.

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button