HoofdnieuwsRegionaal

Opening Multifunctioneel centrum Westergeest/Triemen

WESTERGEEST – Donderdagmiddag  heeft burgemeester Bearn Bilker de opening verricht van het nieuwe Multifunctionele centrum te Westergeest. De burgemeester kreeg een sleutel aangereikt van twee kinderen, daarna deed hij de sleutel in een slot zodat het podium zakte. Ook is er de nieuwe naam voor het Multifunctionele centrum onhuld. Een aantal kinderen hadden allemaal een stuk papier met een letter erop gekregen.  Ze dansten op muziek en als de muziek stopte gingen de kinderen in de rij staan, zodat uiteindelijkde de nieuwe naam” De Tredder ” verscheen. Daarna waren enkele toespraken en als slot was er een voorstelling voor de kinderen van de basisschool en peuterspeelzaal.

In het nieuwe gebouw aan de Eelke Meinertswei  31-33 te Westergeest zijn de christelijke basisschool de Bining, de kinderopvang en peuterspeelzaal van SISA, dorpshuis ‘Fokkema’s Pleats’, tennisvereniging Foestrum en diverse andere verenigingen gehuisvest. De verschillende gebruikers kunnen in het nieuwe gebouw nog beter samenwerken aan de verdere uitwerking van de bredeschool Westergeest / Triemen.

Het MFC is de uitwerking van een duurzaam, energieneutraal, multifunctioneel, innovatief en toekomstbestendig concept. Het gebouw is het eerste multifunctionele schoolgebouw in Nederland dat energieneutraal is. Dat wil zeggen dat er minimaal evenveel energie wordt opgewekt, dan dat er wordt gebruikt. Daarnaast is het een duurzaam gebouw met een binnenklimaat dat aan de nieuwste inzichten en standaarden voldoet. Al met al zijn deze aspecten meer dan voldoende om als eerste multifunctionele schoolgebouw in Nederland de Breaamcertificering ‘very good’ te ontvangen.

 

 

 

Foto’s  Fokke Jongsma

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button