HoofdnieuwsRegionaal

Opgraving Mammoet uit permafrost

BUITENPOST – Iedereen kent Dick Mol uit zijn films over mammoeten, mastodonten en sabeltandtijgers  van Discovery en Sky Channel. Het is het bestuur van het IJstijdenmuseum gelukt om Dick naar Buitenpost te halen.

Op donderdag 24 januari komt hij naar het IJstijdenmuseum in Buitenpost met zijn verhaal, ondersteund met prachtige beelden van de opgraving en het onderzoek van een mammoet in Siberië. De mammoet die compleet was ingevroren in de permafrostbodem werd door schoolkinderen in de bevroren grond bij het dorpje Ykagir gevonden.

Samen met een aantal internationale deskundigen is de mammoet uitgegraven en onderzocht. Het verhaal van dit prachtige en imposante dier uit de prehistorie vertelt Dick Mol in het IJstijdenmuseum. De lezing wordt gegeven in de zaal van het tuincafé, aanvang 20.00 uur bij het IJstijdenmuseum aan de Schoolstraat 29c in Buitenpost.

In verband met beschikbaarheid van het aantal plaatsen is het aan te bevelen vooraf te reserveren via [email protected] of via 0511-544040.

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button