HoofdnieuwsRegionaal

Opnieuw Kraammarkt in ziekenhuis Nij Smellinghe Drachten

DRACHTEN – Ziekenhuis Nij Smellinghe organiseert op zaterdag 16 april 2016 voor de tweede keer een Kraammarkt. Zwangere vrouwen en/of partners, jonge ouders en andere belangstellenden zijn deze dag tussen 10.00 en 15.00 uur welkom in het Drachtster ziekenhuis. De Kraammarkt wordt feestelijk geopend door wethouder Gezondheid en Jeugd Marja Krans om 10.00 uur. 

Het initiatief voor de Kraammarkt is afkomstig van het Verloskundig Samenwerkingsverband Noordoost Friesland, waarin verloskundigenpraktijken, kraamzorg en het ziekenhuis samenwerken. Zij vinden het belangrijk om zwangere vrouwen en/of partners voor te lichten over de mogelijkheden die er zijn rondom zwangerschap, bevalling en kraamzorg. Deze onderwerpen komen dan ook aan bod in de presentatie die tijdens de markt elk uur worden gegeven.

Gratis pretecho
Tijdens de Kraammarkt kunnen zwangere vrouwen een gratis pretecho laten maken door een gynaecoloog of verloskundige van Nij Smellinghe. Deze echo wordt mede mogelijk gemaakt door Verloskundig Echocentrum Drachten. Bovendien vindt men in de centrale hal, de vergaderzalen en  de verwarmde luxe tenten in de tuin van het ziekenhuis  bijna  70 marktkramen, waar verschillende ondernemers zich presenteren. Van een babyfluisteraar tot de verkoop van draagdoeken en van workshops in Dunstan babytaal tot babymassage. Voor iedereen is er op de markt wel iets te vinden.

Voor de eerste 400 bezoekers van de markt ligt er een goodiebag klaar. Hiervoor geldt wel: op is op. Belangstellenden hoeven zich niet aan te melden voor de Kraammarkt en de toegang is gratis.

Zwangerenvoorlichting
Elke laatste dinsdagavond van de maand organiseert de Kraamafdeling een voorlichtingsavond over bevallen in Nij Smellinghe. Ook hiervoor geldt dat de toegang gratis is. Belangstellenden kunnen zich tijdens kantooruren telefonisch aanmelden op telefoonnummer (0512) 588 520 of via e-mail: [email protected].

Meer informatie over de Kraammarkt is te vinden op www.nijsmellinghe.nl/kraammarkt.

Eigen Foto

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button