Buiten regioHoofdnieuwsRegionaal

Ouderengroep ‘De Oanrin’ uit Broeksterwâld kan door

DAMWÂLD – Al jaren komt ‘De Oanrin’, een groep van zo’n vijftien ouderen, wekelijks onder begeleiding bij elkaar in dorpshuis ‘De Pipegael’ te Broeksterwâld. Door bezuinigingen zou de groep niet meer bij elkaar kunnen komen. De gemeente heeft samen met de Kwadrantgroep, opvolger van Ouderenzorg Pasana, voor een oplossing kunnen zorgen.

Elke woensdagochtend komen de ouderen van ‘De Oanrin’ bij elkaar in dorpshuis ‘De Pipegael’ in Broeksterwâld. Ze komen uit het dorp of uit de directe omgeving. Met de hulp van een begeleider doen ze allerlei activiteiten. Tot voor kort werden de kosten van de ruimte en begeleider betaald door Pasana en de ouderen zelf. Pasana was echter gestopt met de financiering.

Na een gesprek tussen de ouderen en wethouder Roelof Bos is besloten om te zoeken naar een oplossing. Samen met de regiomanager van de Kwadrantgroep, Thea Dijkstra, is die gevonden. De kwadrantgroep is bereid gevonden om de begeleider te blijven betalen. De gemeente Dantumadiel heeft de groep een subsidie gegeven waarmee de huur betaald kan worden.

Wethouder Roelof Bos is erg blij dat de ouderengroep bij elkaar kan blijven komen: ‘Het is belangrijk dat deze mensen elkaar kunnen blijven treffen. Het is een mooi initiatief dat voorziet in een behoefte. Dat willen we graag ondersteunen.’ Ook regiomanager Thea Dijkstra is tevreden: ‘Deze vorm van zorg past bij ons. Als Kwadrantgroep willen we in wijken en dorpen zichtbaar en actief zijn’.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button