Hoofdnieuws

Overeenstemming tussen De Friesland Zorgverzekeraar en Sionsberg

DOKKUM-Het bestuur van de Stichting Red De Sionsberg is maandagmiddag, 17 oktober 2016 door bestuursvoorzitter, dhr. Bert van der Hoek, van De Friesland Zorgverzekeraar (DFZ) geïnformeerd over het akkoord dat is bereikt met de eigenaren van Sionsberg.

Het betreft hier de samenwerkingsovereenkomst voor het deel van de zorg dat door de huidige eigenaren wordt geleverd. Het gaat feitelijk om alle laag-complexe specialistische hulp die door Sionsberg kan worden geboden, waarvoor nu door DFZ een driejarig contract zal worden gesloten met Sionsberg. Dat betekent dus dat de contractopzegging van DFZ van de baan is en dat er duidelijkheid is voor patiënten en het personeel van Sionsberg. De heer Tulevski heeft als een van de eigenaren van Sionsberg het bestuur van Stichting Red De Sionsberg bij zich geroepen en hen geïnformeerd over het bereikte akkoord. DFZ heeft aangegeven dat zij nog enige tijd nodig heeft om met een persbericht te komen, gezien de positie van andere partijen in de nieuwe situatie, waarover nog afspraken gemaakt moeten worden.

Eindelijk kan Sionsberg nu doorgroeien naar een innovatief ziekenhuis nieuwe stijl dat op termijn weer 7 dagen per week en 24 uur per dag open zal zijn, waar de verloskundige hulp weer onderdak krijgt, kleine operaties worden uitgevoerd, mogelijkheden voor spoedzorg die 24 uur per dag en 7 dagen in de week worden weer bekeken, etc.

Red De Sionsberg is blij met het bereikte resultaat, maar wil eerst het getekende contract zien en wil absoluut geen gedoe en bemoeienis meer van DFZ over zaken die de continuïteit van de zorg in onze regio in gevaar kunnen brengen. Er is nu meer dan drie maanden aan kostbare tijd van de opbouwfase van Sionsberg verloren gegaan door de eenzijdige en contractopzegging door DFZ. Daarnaast is er ontzettend veel tijd en energie verloren gegaan door allerlei onnodige aanvullende eisen van DFZ aan het adres van Sionsberg. En niet te vergeten het niet willen uitbetalen of het uitstellen van betalingen van DFZ aan Sionsberg van bepaalde behandelingen van specialisten in Sionsberg. De vlag kan voorzichtig uitgestoken worden. De vlag kan in top als het ook echt afgelopen is met de arrogante houding en ongepaste bemoeizucht van De Friesland. Een verzekeraar moet de door de verzekerden gemaakte zorgkosten in Sionsberg gewoon vergoeden, nu en in de toekomst. Het past niet in deze tijd, anno 2016, dat één enkele verzekeraar het voor het zeggen heeft in een regio. Er zijn meer verzekeraars met goede zorg polissen die een rol kunnen spelen bij het borgen van een goed zorgaanbod in Sionsberg, maar dan zal een deel van de bevolking binnenkort een keuze moeten maken voor een andere goede verzekeraar. Vooral een betere verdeling van de verzekerden over meer verzekeraars kan het gedoe van de afgelopen jaren met Sionsberg voorkomen.

Wij zijn blij voor Sionsberg, de bevolking van Noord Oost Friesland, Noord West Groningen, Ameland en Schiermonnikoog, dat men in Dokkum voor de specialistische zorg terecht kan, nu en in de toekomst! Wij, Stichting Red De Sionsberg, zijn nog niet klaar met DFZ, want de ellende van de afgelopen perioden mag DFZ nooit meer kunnen veroorzaken.

 

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button