Overtuigende winst Friese Boys

KOLLUMERZWAAG – Voor de derde keer in successie haalde Friese Boys een klinkende overwinning. Deze keer werd SC Leovardia met 6-1 geklopt.

De gasten waren na tien minuten overigens dicht bij een voorsprong toen Bindert Poelstra tegen de paal schoot. Aan de andere kant kopte Sander Hoekstra na een voorzet van Rienk Postma tegen de lat. Doelman Mohite Tibben van SC Leovardia hield Hoekstra even later van scoren af, maar raakte bij deze actie geblesseerd en moest op halve kracht het duel vervolgen. Na een half uur nam Friese Boys de leiding toen Sander Hoekstra een voorzet van Erik Hilboezen verzilverde, 1-0. Auke Hoekstra voorkwam de gelijkmaker na een schot van Jan Rodenhuis. Pal voor de rust scoorde Sander Hoekstra op aangeven van René de Jong, 2-0.

In de tweede helft kwamen de gasten er niet meer aan te pas. Invaller Hans Feenstra bracht Wietse van der Land in stelling en deze bracht de 3-0 op het scorebord. Een prachtige voorzet van Feenstra werd daarna ingekopt door Hoekstra, 4-0.  De gasten scoorden even later tegen via Akara Tibben, 4-1. In het laatste kwartier voerde Friese Boys de score op via Hans Feenstra en de ingevallen Sean Humhries, 6-1. Een fraaie lob van Remi Veldman over Auke Hoekstra werd door de Friese Boys doelman nog net voor de doellijn gekeerd zodat het 6-1 bleef.

“De blessure van onze keeper heeft ons enkele tegendoelpunten gekost”, aldus trainer Pieter Hoen van SC Leovardia. “Die jongen kon amper nog op zijn benen staan. Zelf hebben we overigens ook kansen gehad, maar het bleek moeilijk de bal tussen de palen te krijgen. Niettemin gaan we nog punten pakken daar ben ik van overtuigd.”

“We gaan steeds beter voetballen”, aldus trainer Jaap Visser van Friese Boys. “De jongens pakken steeds beter datgene op wat ik wil. Af en toe mag het nog een tempootje hoger en zijn we te slordig. Maar soms zie je ook hele goede aanvallen. Als we dit niveau vast kunnen houden ben ik voor niemand bang”.