RegionaalSport

Paalzitten voor KiKa in centrum Dokkum

DOKKUM – In het centrum van Dokkum zal van zaterdag 2 juli tot zondag 3 juli aanstaande (van 14:00 tot 14:00 uur) een 24 uren durende actie plaatsvinden: paalzitten voor KiKa.
Dichtbij het keerpunt van de beroemde 11-stedentocht op de schaats zullen een aantal palen in de stadsgracht worden geslagen, waarop o.a. JelleB, Lutz Jacobi (2e kamerlid) afwisselend een uur plaats zullen nemen op de gastpaal.
Burgemeester Marga Waanders en wethouder Pieter Braaksma van de gemeente Dongeradeel zullen ook gaan paalzitten, maar ook de beroemde KiKa Beer zal acte de présence geven.
De overige palen worden bezet door medewerkers van de plaatselijke Jumbo, die zich als initiatiefnemers dit jaar voor het goede doel KiKa inzetten(vorig jaar was dat stadsgracht zwemmen voor ALS).
Diverse Basisscholen in Dokkum en de regio zullen speciale KiKa kleurplaten inkleuren die rondom de stadsgracht worden gehangen. Ook diverse muziekkorpsen zullen op verschillende momenten spelen. Een tal horeca gelegenheden zullen 14 dagen voor het paalzitten collectebussen gaan plaatsen t.b.v. KiKa, ook op het terrein van muziekfestival Dokk’em Open Air zal aandacht zijn voor KiKa.
Kortom er wordt groots uitgepakt met muziek, inschakelen van middenstand, politiek en scholen, om het gebeuren op het Grootdiep in Dokkum tot een waar spektakel te maken. Op maandag 27 juni a.s. worden de persoonlijke KiKa shirts voor Burgemeester Waanders en wethouder Braaksma overhandigd

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button