Sport

Parabool een ´maatje´ te groot voor Invicta/Frigro 1

GRONINGEN – Afgelopen zaterdag stond voor de Pruttelpot formatie de uitwedstrijd tegen Parobool op het programma. Van te voren werd er door trainer coach André Kalfsbeek aangegeven dat dit een pittige wedstijd zou worden aangezien de Parabool op het veld in de eerste klas uitkomt.

Van te voren werd er afgesproken dat we ons zouden aanpassen aan de opstelling van de Parabool. Dit omdat er in het ene vak een nogal pittige dame stond. Hierdoor begonnen we dus de wedstrijd met in de aanval: Wim, Jorn, Marieke en Karin en in de verdediging begonnen: Uulco, Anne Jan, Wilma en Silva. In het begin van de eerste helft kwamen we al vrij snel op een 0-1 voorsprong. Dit was ook meteen de laatste keer dat we een voorsprong hadden, want de Parabool was erg scherp in alles. Ze wisten de korf goed te raken en ook hadden ze een zeer goede rebound. Hierdoor gingen we de rust in met een stand van 17-6.

In de rust werd er benadrukt dat we ons niet al te druk moesten maken om de stand en gewoon moesten proberen om ons eigen spel te spelen. Samen ervoor gaan. Maar helaas  was er na de rust maar één ploeg die er scorend nog aan te pas kwam. De Parabool wist met veel gemak de voorsprong uit te bouwen. In de tweede helft werd er aan de zijde van Invicta/Frigro één keer gewisseld. Daniëlle kwam erin om de aanval even wat meer kracht bij te zetten. Dit resulteerde in een mooie befaamde actie van Daniëlle waar een doelpunt uit voort kwam.

Alle spelers gingen met een wat beduusd gevoel van het veld af. Helaas konden we de vele meegereisde supporters niet trakteren op een mooie pot. Wel fantastisch om te zien dat er zoveel supporters naar Groningen toe waren gekomen. We hopen jullie ook weer te zien a.s. zaterdag in de Van der Bijhal in Kollum waar de Invicta/Frigro formatie het zal opnemen tegen Elburg om 18.35 uur.