HoofdnieuwsRegionaalSport

Pele van Anholt en Bilal Basacikoglu te gast bij Voetbaldriedaagse 2014

BUITENPOST – Wat waren de jeugdige voetballers enthousiast op het moment dat twee basisspelers van SC Heerenveen het hoofdveld van de v.v. Buitenpost betraden. Pele van Anholt en Bilal Basacikoglu waren te gast tijdens de Voetbaldriedaagse 2014 georganiseerd door Voetbalschool Veerkr88. Liefst 80 jeugdspelers waren de laatste drie dagen van de maand april zeer enthousiast en uitermate fanatiek actief op sportpark “de Swadde”.

Onder begeleiding van gekwalificeerde hoofdtrainers uit de regio en een groep jeugdtrainers van de v.v. Buitenpost werden leerzame voetbaltrainingen aangeboden. Ook kwamen de partijspelen 8 tegen 8 en 4 tegen 4 in competitieverband aan bod. Om alles nog leuker te maken kwamen de spelers in actie bij een groot opgezet voetbalspelcircuit. Woensdagmiddag was het hoofdveld omgedoopt tot een kolkende voetbalarena. Onder toeziend oog van de in grote getallen opgekomen toeschouwers, waaronder vele ouders, broertjes, zusjes en ook pakes en beppes werden er finales gespeeld en de prijsuitreiking. Met als hoogtepunt de ontknoping in de strijd om de De Haan Westerhoff-Bokaal.

 

Voetbal leren

Maandagmorgen was het een enorme drukte op sportpark “de Swadde”. De jongens en meisjes kregen al onmiddellijk het eerste cadeautje. De Haan Westerhoff Zonwering uit Drachten en Siebe Bos Sport uit Kollum hadden er namelijk voor gezorgd dat alle deelnemers een prachtig voetbaltenue kregen. Er werd uiteen gezet met een goed georganiseerde voetbaltraining. Deze voetbaltrainingen stonden o.l.v. een hoofdtrainer uit de regio en deze werd bijgestaan door een jeugdtrainer van de v.v. Buitenpost. Techniek, passen en trappen en natuurlijk het scoren stonden in deze trainingen centraal. Hierna volgde de 1e ronde van het fenomeen gatenzeil. Bij dit onderdeel wordt gestreden om de DHW-Bokaal. Al verschillende jaren komt dit onderdeel bij de voetbalschool Veerkr88 terug. Enkele jaren geleden is dit bedacht door de directeur van het bedrijf De Haan Westerhoff uit Drachten, Paul Olijve, welke ook hoofdsponsor is van voetbalschool Veerkr88.

Na de goed verzorgde lunch moesten de spelers zich melden voor de competitie 8 tegen 8. Hierna werd een begin gemaakt van de competitie 4 tegen 4.

Op dinsdagmorgen werd weer gestart met een leerzame voetbaltraining. ’s Middags werd een begin gemaakt met het spelcircuit. Tussendoor steeds een vervolg in de strijd om de DHW-Bokaal. De middag werd afgesloten met het vervolg van de competitie 8 tegen 8. Ook een moment om te leren voor de jeugdige voetballers want het coachen wordt gedaan door de aanwezige hoofd- en jeugdtrainers..

Plezier hebben

Op de slotdag waren de weersomstandigheden weer goed. Bij de competitie 4 tegen 4 moesten de beslissingen vallen. Dit onderdeel werd gesponsord door SBW Makelaardij, Hypotheek en Verzekering uit Harkema. Uitermate fanatiek, maar wel sportief  werd er strijd geleverd. Hierna volgde de laatste kans voor de spelers om zich te plaatsen voor de finale.

Het eerste gedeelte van de middag op de slotdag werd ingevuld met het spelcircuit. Het enthousiasme was nog steeds enorm bij de jeugdspelers. Men wilde een zo hoog mogelijk aantal punten behalen, want er was immers gezegd, dat er prachtige prijzen op het spel stonden. Dit onderdeel werd gesponsord door Custard on- en offline communicatie uit Buitenpost.

Even voor 15.00 uur volgden er enkele finales en prijsuitreikingen van de verschillende onderdelen. Inmiddels waren ook aanwezig Pele van Anholt en Bilal Basacikoglu. Op de aanwezigheid van deze twee SC Heerenveen spelers werd zeer enthousiast gereageerd. De mannen konden, na het zetten van vele handtekeningen, onmiddellijk aan de slag. Van Anholt en Basacikoglu werden gebombardeerd als de nieuwe Bjorn Kuipers. Als scheidsrechters van de twee finales 8 tegen 8 betraden beide profvoetballers het speelveld.  De jeugdspelers, welke zich hadden geplaatst voor de finale van het Siebe Bos Sport 8 tegen 8 toernooi betraden het speelveld met muzikaal geweld en opzwepende, maar zeer positieve woorden van speaker Hielke Jan Ellens. Iedereen kreeg het idee dat men in een kolkend stadion aanwezig was. Ook bij het scoren van doelpunten ging de volumeknop naar zijn max. De finale bij de oudste categorie werd gewonnen door het team Spanje o.l.v. coach Jurjen Bosch. Met 2-1 waren “de Spanjaarden” te sterk voor het team van Argentinië o.l.v. Jorrit Terpstra.

Bij de andere finale bleef het heel lang 0-0. In de allerlaatste minuut wist Ilian Egeh (Friese Boys) het enige en winnende doelpunt te scoren voor Engeland. Dit team stond onder de  bezielende leiding van André Polet. De tegenstander in deze spannende finale Italië o.l.v. coach Joran Olijve bleef zeer “teleurgesteld” achter.

Ook de finales in de strijd om de DHW-Bokaal waren uitermate spannend. Tussendoor toonden de SC Heerenveen spelers haar kunsten. Het jeugdtalent Bilal Basacikoglu wist bijna tot een 100% score te komen. Pele van Anholt daarentegen was minder scherp en liet duidelijk zien dat het nog niet gemakkelijk is om de bal door het gat te krijgen.

Prachtige prijzen werden er uitgereikt. En natuurlijk twee prachtige bekers met grote oren. Jesse Ros (v.v. Kollum) en Sietse Vogt (VVT) werden als ware voetbalhelden behandeld. Uit handen van de beide SC Heerenveen talenten kregen beide toppers een prachtige De Haan Westerhoff-Bokaal. Hierna kregen alle kinderen nog een aandenken in de vorm van een certificaat met daarop een teamfoto gemaakt  en gesponsord door Kiepie.nl (Hans Zwamborn.). De jeugdige voetballers keerden moe, maar zeer tevreden naar huis.

De uitslagen:

4 tegen 4:        Cat. 2:

1e         Hidde v.d. Veer (d ‘Olde Veste)

2e         Arjan van Straten (de Lauwers)

3e         Remco Tel (’t Fean ‘58)

4e         Sietse Vogt (VVT)

Cat. 1:

1e        Joran Tel (’t Fean ‘58)

2e        Ilian Egeh (Friese Boys)

4e        Walter Bloembergen (Buitenpost)

8 tegen 8:        Cat. 1:

1e Engeland o.l.v. coach André Polet

2e Italië o.l.v. coach Joran Olijve

Cat. 2:

1e Spanje o.l.v. coach Jurjen Bosch en Henk de Boer

2e  Argentinië  o.l.v. coach Jorrit Terpstra

Spelcircuit:     Cat 2:

1e         Arjan van Straten (de Lauwers)

2e         Sietse Vogt (VVT)

3e        Marlo Lolkema (Wykels Hallum)

Cat 1:              1e        Mark v.d. Velde (Buitenpost)

2e        Jesse Smedema (Friese Boys)

3e         Riemer Atema (Friese Boys)

DHW-Bokaal: Cat 1:

1e         Jesse Ros (Kollum)

2e         Tygo Borger (ASC)

3e         Jesse Smedema (Friese Boys)

Cat 2:

1e         Sietse Vogt (VVT)

2e        Laudy Bouma (Buitenpost)

3e        Nick de Graaf (Friese Boys)

 

Eigen Foto’s

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button