HoofdnieuwsRegionaalSport

Peter Sagan wint Profronde Surhuisterveen

SURHUISTERVEEN – De 34ste editie van de Profronde Surhuisterveen is dinsdagavond gewonnen door Peter Sagan.

De Slowaakse winnaar van de groene trui in de Tour de France schudde in een enerverende finale Robert Gesink en Bauke Mollema van zich af. Gesink kwam als tweede over de meet. Mollema finishte als derde.

In een spetterende eindstrijd was er een hoofdrol weggelegd voor Pieter Weening en Lieuwe Westra. De beide lokale favorieten zorgden ervoor dat de laatste ronden in een moordend tempo werden afgewerkt. Even leek het erop dat Weening en Westra de beide hoogste plaatsen van het podium zouden innemen.

Robert Gesink en Peter Sagan gooiden twee ronden voor het einde echter roet in het eten van de plannen van de beide Friezen. Samen met Bauke Mollema en Daniel Teklehaimanot kwamen Gesink en Sagan aan kop. Weening en Westra kwamen achter het leidende viertal terecht.

Peter Sagan wist in de laatste ronde Robert Gesink van zich af te schudden en won daarmee voor de eerste keer de Gouden Fiets. Gesink kon Mollema achter zich houden en eiste de tweede plek voor zich op. Mollema nam de resterende plek op het erepodium in beslag.

Daniel Teklahaimot eindigde als vierde. Harkemaster Pieter Weening werd vijfde in de eindrangschikking.

Met ruim 25.000 bezoekers wist het publiek Surhuisterveen weer goed te vinden.

De uitslag: 1. Peter Sagan, Slowakije; 2. Robert Gesink, Aalten; 3. Bauke Mollema, Leeuwarden; 4. Daniel Teklehaimanot, Eritrea; 5. Pieter Weening, Lanaken; 6. Albert Timmer, Hardenberg; 7. Tom-Jelte Slagter, Nij Beets; 8. Lieuwe Westra, Monaco; 9. Maurits Lammertink, Losser; 10. Koen de Kort, Liempde.

Foto: AW Foto / Andre Weening

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button