Regionaal

Petticoat

Zou de petticoat ooit nog weer in de mode komen? In de jaren ‘50 was dit een geliefd kledingstuk. Tegenwoordig zie je deze nog wel bij danswedstrijden. Nu zijn ze er in allerlei kleuren maar destijds waren ze meestal van wit katoen en nylon met kant. Eigenlijk was ik best jaloers op mijn oudere zus, want die had zo’n mooie petticoat onder een prachtige wijde, gebloemde rok met een mooie witte bloes met stroken erop. Zo mooi!

Later kreeg ik voor mijn verjaardag ook zo’n wijde, gesteven petticoat. Mijn moeder had de tas met de net gekochte verrassing op de slaapkamer neergelegd. Ik was nieuwsgierig en keek even in de opbollende verpakking. Ik zag het witte kant… en toen wist ik het…  De verrassing was weg en dat vond ik heel vervelend. De petticoat was prachtig en ik speelde heel verrast te zijn, maar het stak me dat ik mijn nieuwsgierigheid niet had kunnen bedwingen. Ik had mijn les geleerd en zou voortaan bewust pakketjes die ik tegenkwam ontwijken. Terwijl ik dit hier neerschrijf bedenk ik me dat ik wel sabbelde op het randje kant van de petticoat, want als versteviging gebruikte mijn moeder suikerwater. De hang naar zoetigheid zat er toen al in.

Ze zeggen dat de geschiedenis zich herhaalt en inderdaad kwam de petticoat ook weer terug al was het nu in de vorm van een musical.

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button