Buiten regioHoofdnieuwsRegionaal

Pijncentrum is verhuisd naar nieuwe, moderne locatie in ziekenhuis Nij Smellinghe

DRACHTEN – Na maandenlang verbouwen is het vandaag, maandag 18 januari 2016, zover: het Pijncentrum van Nij Smellinghe is verhuisd naar een nieuwe plek binnen het Drachtster ziekenhuis. Daarnaast zijn de openingstijden van de polikliniek verruimd. Dit blijkt nu al een goede zet: de nieuwe wachtkamer zit vol met patiënten en het spreekuur is voor 18 januari volgepland. In verband met de opening krijgen alle patiënten van het Pijncentrum maandag 18 januari een roos cadeau.

Het Pijncentrum in Nij Smellinghe heeft te maken met een toenemende stroom patiënten. Om deze patiënten de zorg te kunnen geven die ze nodig hebben en de wachtlijst kort te houden, is het team Pijnbestrijding het afgelopen jaar uitgebreid met twee anesthesiologen en een spreekuurassistente. In verband met de uitbreiding van het team en toename van het aantal patiënten was een nieuwe locatie binnen het ziekenhuis voor het Pijncentrum wenselijk.

 “De nieuwe locatie heeft dezelfde moderne uitstraling als het polikliniekgebouw. We zijn er trots op dat we nu in dit nieuwe Pijncentrum de patiënten onze uitgebreide behandelmogelijkheden kunnen bieden”, aldus anesthesioloog José van Gelder.

Onderzoek en behandeling in één afspraak

In totaal bestaat het team Pijnbestrijding sinds de uitbreiding uit vier pijnspecialisten. “In Nij Smellinghe hechten we veel waarde aan persoonlijke aandacht en zorg op maat. Ook bij pijnbestrijding. Dankzij de uitbreiding van het team kunnen we vrijwel alle behandelingen op het gebied van pijnbestrijding bieden.”
Afhankelijk van de klacht, bestaat er in het Pijncentrum nu ook de mogelijkheid om aansluitend op het eerste gesprek met de anesthesioloog/pijnbestrijder meteen te starten met de pijnbestrijding. Op die manier hoeft een patiënt voor het onderzoek en de behandeling maar één keer naar Nij Smellinghe te komen. Voorwaarde is wel dat er een begeleider meekomt naar de afspraak, omdat het kan zijn dat de patiënt na de behandeling tijdelijk geen voertuig mag besturen.

Bereikbaarheid Pijncentrum

Voor een afspraak in het Pijncentrum is een verwijzing nodig van de huisarts of de medisch specialist.

Het centrum zit op de eerste verdieping van het ziekenhuis (route 41 A) en is van maandag t/m vrijdag geopend. Van 8.30 tot 12.00 uur is het Pijncentrum bereikbaar op telefoonnummer (0512) 588 381, onder andere om een afspraak te maken.

Het Pijncentrum in Nij Smellinghe

Het Pijncentrum in Nij Smellinghe houdt zich bezig met de diagnostiek en behandeling van chronische pijn. Het team Pijnbestrijding hecht daarbij veel waarde aan persoonlijke aandacht en zorg op maat. Ze zijn nauw betrokken bij de patiënt en helpen pijn te verminderen en het dagelijks functioneren te verbeteren.

 Het Pijncentrum kenmerkt zich door focus op zowel de problematiek als op de sociaal maatschappelijke situatie van de patiënt, korte lijnen met de huisarts en behandelend arts, het uitvoeren van reguliere maar ook complexe behandelingen en goede oncologische pijnbestrijding en zorg voor palliatieve patiënten. Het Pijncentrum voert vrijwel alle behandelingen op het gebied van pijnbestrijding uit.

Kijk voor meer informatie over het Pijncentrum op www.nijsmellinghe.nl/pijncentrum.

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button