HoofdnieuwsRegionaalSport

Plaatselijk belang Westergeest huldigt kampioenen

WESTERGEEST – Tijdens de ledenvergadering op 29 maart heeft Plaatselijk Belang de kampioenen van Westergeest gehuldigd door ze een oorkonde en een bos bloemen aan te bieden voor hun geweldige prestaties. Om de huldiging helemaal feestelijk te maken werden ze samen met voorzitter Wierd Kooistra met confetti bestrooid.
Westergeest kan trots zijn op zoveel kampioenen in één jaar. Dat werd door de zaal bevestigd met een daverend applaus.

Fries Kampioen acrogym
De jongedames Femke de Bruin, 14 jaar, José de Vries, 14 jaar en Demi Schotanus, 9 jaar zijn Fries Kampioen Acrogym geworden op 6 april 2015 in Surhuisterveen. Acrogym is een relatief nieuwe sport binnen de gymnastiek. Kenmerkend is dat acrogym niet individueel wordt beoefend maar in teams. Een jury beoordeelt de oefeningen, die op muziek uitgevoerd worden op moeilijkheid, technische uitvoering en artisticiteit.

Fries en Nederlands kampioen groepsspringen
Lieke de Bruin, 10 jaar is Fries en Nederlands kampioen groepsspringen geworden. Op 13 juni 2015 Fries Kampioen turnen in Joure en op 12 december 2015 Nederlands kampioen groepsspringen op het onderdeel trampoline. Zij kreeg dan ook twee oorkondes uitgereikt voor de geweldige prestatie.

Fries kampioen B dressuur
Anna Griet Pompstra, 18 jaar, is op 6 augustus 2015 met haar 5 jarige Friese merrie Imke W.D. (uit de stal van Eddie en Sita Wiersma) in Harich Fries kampioen B dressuur geworden. In de finale reed ze 200 en 201 punten bij elkaar, waarmee ze 66,83% scoorde. Tijdens de huldiging kreeg ze een uitnodiging voor deelname aan de Nederlandse kampioenschappen. Deze Nederlandse kampioenschappen werden gehouden op 19 september. Alleen de allerbeste Friese paarden uit heel Nederland mochten hier aan deelnemen. Anna Griet haalde met de merrie Imke de finale. Het duo was lekker ontspannen en gingen hun uiterste best doen. En dat werd beloond met 64,44 % daarmee hadden ze een bronzen plak te pakken.

 

 

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button