Sport

Plaatsingspunten voorrondes NK binnen voor duo Esmee Nauta en Rianne van Wieren

KOLLUMERPOMP – September stond in het teken van de twirlwedstrijden voor Rianne van Wieren en Esmee Nauta van twirlvereniging Vivre Groningen. De afgelopen vier weken namen ze deel aan drie twirlwedstrijden, te weten in Alkmaar, Dokkum en afgelopen zaterdag in Sneek. Tijdens deze wedstrijden werden ze begeleid door Nicole en Amanda Werkman.
Rianne wist tijdens deze wedstrijden met haar 2-baton routine haar plaatsingspunten te halen voor de voorrondes van het Nederlands Kampioenschap in december in Den Haag in de intermediate klasse.

Ook Esmee wist na de nodige aanpassingen in haar dance-routine haar plaatsingspunten te behalen voor de voorrondes. In Sneek mocht zij de gouden medaille in ontvangst nemen in een groot deelnemersveld met twaalf tegenstanders.
Ook stonden beide dames als duo op de wedstrijdvloer. Twee weken geleden behaalden ze in Dokkum voor de eerste maal plaatsingspunten, de dames waren dan ook erg gemotiveerd om in Sneek voor de tweede maal plaatsingspunten binnen te slepen. Dit lukte met een prachtig uitgevoerde no-drop routine, die door de jury werd beloond met 76,8 punten.
Met nog twee wedstrijden in het vooruitzicht in Lelystad en Leiden, gaat het alweer naar het eind van het twirlseizoen. De komende weken zullen ze samen met trainer Nicole Werkman proberen om hun routines verder te perfectioneren om zo goed mogelijk voor de dag te komen tijdens de voorrondes in Den Haag op 6 en 7 december.

Eigen Foto’s

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button