HoofdnieuwsRegionaal

“Pluizige patiënten” behandeld op de Knuffelpoli in Nij Smellinghe

DRACHTEN – Het was vanochtend een drukte van jewelste in Ziekenhuis Nij Smellinghe. Ongeveer 175 leerlingen uit groep 3 van zes verschillende basisscholen uit Drachten bezochten ons ziekenhuis met hun zieke knuffel tijdens de jaarlijkse knuffelpoli. De knuffelpoli is bedoeld om kinderen kennis te laten maken met Nij Smellinghe en om te zorgen dat ze zich in het ziekenhuis op hun gemak voelen.

Medewerkers, co-assistenten (artsen in opleiding) en stagiaires onderzochten en behandelden de knuffels samen met de kinderen, alsof het echte patiënten waren. Afhankelijk van de diagnose werd veelal met replica’s van echte apparaten een hartfilmpje gemaakt, een hersenonderzoek uitgevoerd, een röntgenfoto gemaakt, bloed geprikt of een verbandje gelegd.

Een mondkapje, handschoenen en een operatiemuts zorgden ervoor dat de kinderen zich een echte dokter voelden. Daarna konden de kinderen bij de ‘apotheek’ een recept ophalen om hun knuffel thuis verder te verzorgen. Uiteindelijk verliet de groep het ziekenhuis in dokterstenue met knuffels, gewikkeld in verband en beplakt met pleisters.

Op woensdag 13 april vindt er nog een knuffelpoli plaats en komt een andere groep basisschoolleerlingen in het Drachtster ziekenhuis langs om hun knuffel te laten onderzoeken en te behandelen. Ook voor de stagiaires en coassistenten is de knuffelpoli een leerzame ervaring.

 

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button