RegionaalSport

Podium voor turnster van WSBF te Leeuwarden

LEEUWARDEN – Zaterdag 18 en zondag 19 februari was sportcentrum Kalverdijkje te Leeuwarden het decor voor de eerste plaatsingswedstrijd FK voor turnen dames wedstrijdgroep 5.

Tijdens de wedstrijd van zaterdag had WSBF 4 turnsters op de wedstrijdvloer staan. In categorie jeugd E waren dit Femke Pander, Inge Stienstra en JiskaBatema en bij de senioren F Kimberley Hoexum. Femke en Kimberley wisten alle twee een prachtige 3de plaats te bemachtigen! Inge en Jiska stonden met een minimaal verschil net naast het erepodium zij werden respectievelijk 4de en 5de. Daarnaast behaalden deze turnsters al tickets voor de toestelfinale gehouden op 1 juli a.s.

Op de zondag lieten Elina Sipma en Femke Kooistra hun kunnen zien in de categorie senior C en Irna v/d Heide bij de junioren D. Irna wist het brons te bemachtigen door het turnen van strakke oefeningen. En zij wist zichzelf eveneens in de top 3 per toestel te turnen waardoor zij verzekerd is van deelname aan  de toestelfinales. Femke haar balk oefening werd beloond met een mooie 2ePlaats. Elina behaalde op vloer een plaats in de top 4, dit is erg gunstig voor de toestelfinales later in dit seizoen. In het eindklassement werden ze 8ste en 12de.

De Tweede plaatsing voor deze wedstrijdgroep zal plaats vinden op 22 en 23 april te Nieuwehorn.

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button