Sport

Podiumplaatsen voor turnsters WSBF in Nieuwehorne

NIEUWEHORNE – Dit weekend stonden de tweede plaatsingswedstrijden voor de Friese kampioenschappen op het programma.
Ook waren er tickets voor de Friese toestelfinales te halen voor de turnsters in de keuze-oefenstof.

Zaterdagochtend mocht Xiao Mei Harms (pupil 1 N3) de spits afbijten voor WSBF. Ze was goed geconcentreerd en liet mooie oefeningen zien. Dit resulteerde in een prachtige gouden medaille voor Xiao Mei. De volgende ronde mochten Hannah Westhof, Femke Pander en Jiska Batema (junior D) hun kunsten vertonen. Jiska scoorde het hoogste cijfer op balk en Hannah turnde een goede, stabiele wedstrijd. Femke liet op alle toestellen een keurige oefening zien en dit resulteerde in een mooie 2e plaats voor Femke. Hannah bezette de 7e plaats en Jiska werd 8e. De laatste wedstrijdronde van de zaterdag mocht Elina Sipma (senior C) haar wedstrijd starten. Ze turnde mooie oefeningen met zelfs de hoogste score op sprong en balk. Uiteindelijk bezette ze de 6e plaats.

Op zondagochtend verschenen Tess de Vries en Kaylen Arends ten tonele. De start op de rekstok was zeer goed, maar helaas moesten ze op balk een aantal vallen incasseren. Dit maakten ze weer ruimschoots goed op vloer en sprong. Tess mocht op de hoogste trede van het podium gaan staan en Kaylen werd knap 2e. De tweede zondagronde was weggelegd voor Yara de Jong (senior F). Ze begon heel sterk op de vloer en haalde hiervoor meteen ook een ticket voor de toestelfinale! Op sprong en brug verliepen de oefeningen iets minder soepel, maar op de evenwichtsbalk wist ze een keurige, stabiele oefening neer te zetten. In het eindklassement werd Yara 11e.

Nu de tweede plaatsingswedstrijden achter de rug zijn, is het nog even afwachten op de definitieve doorstroming voor de Friese Kampioenschappen. Deze zullen worden gehouden op 30 juni in Joure.
De Friese toestelfinales zullen plaatsvinden op 16 juni in Drachten.

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button