Buiten regioHoofdnieuwsPolitie BerichtenRegionaal

Politie druk met aanrijdingen op A7 en A32

FRYSLÂN/GRONINGEN – De politie heeft donderdagavond op de A7 en de A32 in Fryslân en Groningen meerdere ongevallen afgehandeld. Op de A7 bij Scharmer raakte een vrachtwagenchauffeur zwaar gewond. Bij de andere ongevallen raakten een aantal inzittenden licht gewond. Daar was vooral veel materiële schade. Door de ongevallen ontstonden lange files op de A7 en de A32.

Drachtstercompagnie

Aan het begin van de avond raakten vier auto’s op de A7 nabij Drachtstercompagnie met elkaar in botsing. Twee inzittenden raakten hierbij gewond. Met de ambulance werden de twee slachtoffers naar het ziekenhuis gebracht. Door deze kop-staartbotsing ontstond veel vertraging. Niet veel later kwamen twee auto’s op de A7 nabij Terwispel in de middenberm tot stilstand. De voertuigen hadden elkaar geraakt en konden niet verder rijden. Vanwege bergingswerkzaamheden werd één van de rijstroken afgesloten en ook dat zorgde voor veel vertraging.

Knooppunt Heerenveen

Op de A32 bij het knooppunt Heerenveen vonden op de beide rijbanen kop-staartbotsingen plaats. Bij het ene ongeval was slechts materiële schade, bij het andere ongeval raakte één van de betrokken automobilisten gewond. Met een ambulance werd het slachtoffer naar het ziekenhuis in Heerenveen gebracht. Vanwege de afhandeling van beide ongevallen ontstond op de A32 een grote file.

Scharmer

Op de toerit naar een tankstation van de A7 bij Scharmer kantelde donderdagavond door nog onbekende oorzaak een vrachtwagen. De 42-jarige vrachtwagenchauffeur uit Nieuw Buinen raakte daarbij zwaar gewond. Het slachtoffer zat bekneld en de hulpdiensten waren dan ook geruime tijd bezig om de man te bevrijden uit zijn benarde positie. De chauffeur werd uiteindelijk per ambulance overgebracht naar het UMCG in Groningen. Vanwege dit ongeval was slechts één rijstrook beschikbaar op de A7. Hierdoor ontstond een file en in deze file vond vervolgens een kop-staartbotsing plaats. Ter hoogte van Westerbroek kwamen meerde auto’s met elkaar in botsing, waarvan er één in de sloot terecht kwam. Drie inzittenden werden met onbekende verwondingen per ambulance overgebracht naar het UMCG in Groningen. Om beide ongevallen goed te kunnen afhandelen, werd besloten om de A7 nabij Westerbroek in zijn geheel af te sluiten. Het verkeer moest tijdens het sporenonderzoek en de bergingswerkzaamheden gebruikmaken van een omleidingsroute.

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button