HoofdnieuwsPolitie BerichtenRegionaal

Politie en bewoners gaan in Feanwâlden inbrekers aanhouden

FEANWÂLDEN – Donderdag 26 november wil de politie met inwoners van de gemeente Dantumadiel de handen ineen slaan om één of meer inbreker(s) aan te houden. Dit gaat gebeuren in een oefening in Feanwâlden, waarin politie en bewoners in een verdachte (woninginbraak)situatie samen gaan werken.

De politie oefent regelmatig werksituaties, maar nu worden de bewoners actief gevraagd om mee te doen. 1-1-2-Meldingen van bewoners bij verdachte situaties zijn een heel belangrijk ingrediënt in de strijd tegen woninginbraken. Ondanks dat de politie extra inzet pleegt op tijden en plaatsen waar veel  ingebroken  wordt,  kan zij niet op elk moment overal zijn. Door meldingen van bewoners kunnen agenten snel de juiste kant op gaan. En dus inbraken voorkomen of inbrekers op heterdaad aanhouden.

Burgernet oefening

Normaal gesproken krijgen de Burgernetdeelnemers een Burgernetbericht als de politie daadwerkelijk op zoek is naar een verdachte of een vermist persoon. Op donderdag  26 november  2015 zullen we in Feanwâlden vanaf ongeveer 19:00 uur op zoek gaan naar één of meer zogenaamde verdachte(n) van een woninginbraak. We vertellen alleen nog niet waar in Feanwâlden de oefening gaat plaatsvinden. De Burgernetdeelnemers in het gebied waar de oefening  plaatsvindt, ontvangen hierover nog een bericht. We willen de samenwerking tussen de bewoners (Burgernetdeelnemers) en de politie in een urgente situatie zo realistisch mogelijk oefenen. Hopelijk worden de boeven op 26 november gevangen en leren we meer over succesvol samenwerken tussen de politie en bewoners.

Met dank aan u!

Burgernetis een samenwerking tussen burgers, gemeente en politie om de veiligheid in de woon- en werkomgeving te bevorderen. Hoe meer mensen aan Burgernet deelnemen, hoe groter de kans dat een verdacht of vermist persoon wordt opgespoord.

Hoe werkt Burgernet?

Wanneer u deelnemer bent, ontvangt u een spraak- of sms-bericht met het verzoek in uw buurt uit te kijken naar een persoon of voertuig. Hebt u informatie dan kunt u rechtstreeks met de meldkamer bellen via het gratis Burgernetnummer 0800-0011.

Burgernet wordt ingezet bij dringende bijvoorbeeld:

·         diefstal of inbraak

·         doorrijden na een aanrijding

·         beroving

·         vermiste personen

Uw tip is goud waard

De gemeente  Dantumadiel maakt ook gebruik van Burgernetmail om u te attenderen op lokale veiligheidssituaties. Bijvoorbeeld om te informeren over een verdachte situatie of om op te roepen informatie door te geven over een incident in uw buurt.

Aanmelden Burgernet

Op www.burgernet.nl kunt u zich aanmelden voor Burgernet. Beschikt u niet over internet kunt u bij het gemeentehuis of politiebureau in uw gemeente een aanmeldkaart op te halen. U kunt ook de BurgernetApp downloaden voor op uw smartphone.

Uitnodiging

Wij nodigen u van harte uit om na afloop van de oefening omstreeks 20:00 uur naar Zalencentrum de Mienskip aan de Hoofdstraat 17 te komen. Onder het genot van een bakje koffie willen wij graag met u terugkijken op de oefening. Er zal een korte presentatie over Burgernet en het herkennen van verdachte situaties worden gegeven.  Als dank voor uw bijdrage ontvangt u na afloop een kleine attentie.

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button