112HoofdnieuwsRegionaal

Politie waarschuwt voor insluipers in woningen

BUITENPOST – Sinds enkele weken krijgt de politie meldingen binnen van insluipingen in woningen in Buitenpost en omgeving. De insluipers komen binnen via deuren en ramen die niet zijn afgesloten. De buit bestaat uit GSM’s, portemonnees en andere kostbare bezittingen.

De meeste inbrekers gaan voor een snelle buit. Hoe langer ze bezig zijn de woning in te komen, hoe sneller de kans dat ze het opgeven.

Doe de deur op slot en de ramen dicht. Ook als je maar even weggaat. Dan heb je minder kans op insluipingen. Vooral met mooi weer als ramen en deuren meer openstaan. Sluit ook deuren en ramen die makkelijk toegankelijk zijn en die voor jou niet in het zicht zijn. Ook als je thuis bent.

Ziet u iets verdachts, bel dan direct met 112. Dan kan de politie direct in actie komen en is de kans op een aanhouding groter. Noteer bijvoorbeeld ook kentekens of maak foto’s en let op een signalement. Denkt u iets te hebben gezien en heeft u informatie die de politie kan helpen in het onderzoek naar deze insluipingen? Bel dan met 0900-8844

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button