Regionaal

Poppodium en MFC in Badhûs De Westereen

DE WESTEREEN – Het Badhûs in De Westereen wordt verbouwd. Naast een poppodium krijgt het Badhûs een multifunctioneel karakter. Dit betekent dat het zo breed mogelijk ingezet wordt voor verschillende doelgroepen. Voor dit project ontvangt Stichting Badhûs € 35.000,- subsidie uit het provinciale Iepen Mienskipsfûns. De totale investering bedraagt
€ 90.000,-.

Poppodium en MFC
Het nu leegstaande gebouw wordt ingericht met een podium en geluidsinstallatie. Hiermee wordt het Badhûs geschikt voor culturele activiteiten. Denk aan toneel, cabaret, poëzie en huiskamerconcerten. De scholen die in hetzelfde gebouw ondergebracht zijn, kunnen tevens gebruik maken van deze faciliteiten.

Door nauw samen te werken met verenigingen en stichtingen, kunnen er in het Badhûs doorlopend allerlei activiteiten worden georganiseerd voor uiteenlopende doelgroepen. Denk aan voorlichtingsbijeenkomsten, dagbesteding, vluchtelingenwerk, bootcamp voor probleemjongeren en spelletjes voor kinderen. Ook de nieuwe horecakeuken vormt de basis voor een scala aan activiteiten. Samen koken brengt groepen bij elkaar en kan mensen uit een sociaal isolement halen.

Iepen Mienskipsfûns weer open
Vanaf 12 september tot en met 7 oktober is het Iepen Mienskipsfûns weer geopend. Inwoners met een goed initiatief voor het verbeteren van de leefbaarheid in hun wijk, dorp of regio, kunnen dan weer subsidie aanvragen. Met deze regeling helpt de provincie Fryslân de initiatieven uit te voeren. In de tweede subsidieronde van 2016 ontvingen 14 projecten in Noordoost Fryslân een positief advies over hun subsidieaanvraag. De totale investering in de leefbaarheid bedraagt ruim een miljoen euro. In de laatste subsidieronde van dit jaar is nogmaals € 1,2 miljoen subsidie beschikbaar voor projecten in heel Fryslân. Kijk voor meer informatie over het Iepen Mienskipsfûns en het aanvragen van subsidie op www.streekwurk.frl/imf.

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button