HoofdnieuwsOndernemendRegionaal

Praktijk voor Fysiotherapie Kollum-Grijpskerk gebruikt nieuwe mogelijkheden van behandelen door de corona-crisis

KOLLUM/GRIJPSKERK –  In deze corona tijd, waarin geadviseerd wordt thuis te blijven en afstand te bewaren, heeft de Praktijk voor Fysiotherapie Kollum-Grijpskerk niet stil gezeten. De therapeuten hebben ingespeeld op de mogelijkheden om fysiotherapie op afstand aan te bieden en dit uitgewerkt in een aantal producten.

Face to face behandelingen kunnen niet meer worden gegeven, maar hebben plaatsgemaakt voor telefonische afspraken en videobellen. De praktijk had deze mogelijkheden al klaar liggen, maar zijn nu versneld ingevoerd en verlopen naar grote tevredenheid van therapeuten en patiënten. De patiënten zijn blij dat het vertrouwde gezicht hen nog steeds van goede adviezen voorziet.

De geriatriefysiotherapeuten hebben hun Seniorenfit verplaatst naar de buitenkant van het gebouw van de Nieuwe Wierde in Grijpskerk. Deelnemers kunnen vanachter het raam of vanaf het balkon deelnemen aan de oefeningen die op straat door 4 fysiotherapeuten worden voorgedaan. De eerste keer was direct al een groot succes en het staat nu voor elke donderdag tijdens de crisis op de agenda.

De Pilates lessen en FysioFit 55+lessen worden via een videoverbinding bij de deelnemers in de woonkamer gebracht. Een matje en een smartphone zijn de benodigdheden en de cliënten zijn enthousiast dat ze nu thuis hun oefeningen onder begeleiding kunnen doen.

Voor vragen over beweegklachten en mentale gezondheid zijn telefonische spreekuren opgezet. Dagelijks zit tussen 9 en 10 uur een fysiotherapeut aan de andere kant van de lijn om vragen van mensen te beantwoorden over klachten aan het bewegingsapparaat. Indien noodzakelijk kan er een videoconsult plaatsvinden om de klachten beter te kunnen “bekijken”.

De psychosomatisch werkend fysiotherapeut heeft ook een telefonisch spreekuur ingesteld om mensen van adviezen en oefeningen te voorzien, gericht op ontspanning. Voor een afspraak  kunt u bellen met 0511-451400 tussen 8.00 en 11.00 uur.

Mogelijk dat er de komende tijd meer producten worden ontwikkeld. Het is raadzaam om de website in de gaten te houden: www.fysio-manueeltherapie.nl

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button