Sport

Presentatie schaatslegende Ard Schenk over fit ouder worden

BUITENPOST – Zaterdag 21 januari 2017 komt schaatslegende Ard Schenk bij Bewegingscentrum Switte in Buitenpost. Om 13.00 uur houdt hij in het vernieuwde centrum aan de Einsteinstraat in Buitenpost een inspirerende presentatie over bewegen en fit en gezond oud(er)n worden. Na afloop van de presentatie is er volop gelegenheid om vragen te stellen en om met Schenk op de foto te gaan.

 Schenk (72): “Mijn motto is gezond en fit ouder worden. Hoe oud we worden weet niemand. Maar hoe we oud worden, dat is wel voor een deel te beïnvloeden. Ik wil mensen graag bewust maken van het belang van een actieve leefstijl voor de gezondheid en probeer zoveel mogelijk mensen in beweging te krijgen.’’ Schenk probeert met name moeilijk bereikbare doelgroepen aan te spreken: 40-plussers en senioren die weinig tot geen ervaring hebben met fitness en aarzelen om een sportclub te bezoeken. Ard Schenk is hét voorbeeld van een topfitte senior die traint voor het behoud van zijn kwaliteit van leven.  Schenk werd driemaal Wereld Kampioen Allround, won drie gouden Olympische titels en werd meerdere malen Europees Kampioen.

Eigenaren Ton van den Berg en Dietha Paauw zijn zeer vereerd met het bezoek van Schenk aan hun centrum. Van den Berg:  “Ard Schenk is natuurlijk een volksheld en wij vinden het geweldig dat hij bij ons een presentatie gaat verzorgen over fit ouder worden. Naast topsporter is Schenk ook jarenlang werkzaam geweest als fysiotherapeut en zijn kennis over dit onderwerp is enorm groot. Bovendien kan hij hier ontzettend boeiend over vertellen en is het een zeer actueel thema. Steeds meer ouderen vinden de weg naar ons centrum, we merken echt dat de drempel bij ons laag is. Een mooi voorbeeld hiervan is onze eGYM-Cirkel. Dit trainingsconcept is de perfecte oplossing voor actieve senioren. De volautomatische toestellen zijn zeer gebruiksvriendelijk en met 2 maal 30 minuten trainen per week bereik je al zeer goede resultaten.  Voor de komst van Ard Schenk op 21 januari staan onze deuren voor iedereen open en de entree is gratis.”

Belangstellenden worden verzicht zich vooraf aan te melden. Dit kan telefonisch (0511 54 00 38), per mail ([email protected]), via de website (www.switte.nl) of persoonlijk bij de balie van Switte.

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button