Buiten regioHoofdnieuwsPolitie BerichtenRegionaal

Preventieactie fietsendiefstal

LEEUWARDEN – De politie heeft maandag, samen met medewerkers van AFAC (Algemene Fietsen Afhandel centrale) Omrin Estafette, op diverse locaties in Leeuwarden een preventieactie van fietsdiefstallen gehouden. Het doel van de actie was om de heling en de diefstal aan te pakken en om gestolen fietsen op te sporen en deze terug te bezorgen bij de rechtmatige eigenaar.

De actie werd op diverse plaatsen in Leeuwarden gehouden zoals bij het NS-Station, Scholengemeenschap Comenius aan de Robert Kochstraat, Piter Jelles de Brêge aan de Egelantierstraat en het Montessori High School aan de Douwe Kalmeleane. Tijdens deze actie werden 14 fietsen, die als gestolen geregistreerd stonden bij het fietsendiefstalregister van het Rijksdienst voor het Wegverkeer (RDW) door de politie in beslag genomen. De “bezitters” van de tweewielers werden vervolgens ontboden aan het politiebureau. Tegen hen zal proces-verbaal worden opgemaakt.

Controles

De politie Noord- Nederland houdt zo nu en dan gerichte fietsendiefstalcontroles en zal dat ook de komende tijd blijven doen. Door de inzet van de Tagreaders kunnen van diefstal afkomstige fietsen direct worden opgespoord, mits zij zijn aangemeld bij de fietsendiefstalregistratie bij de Rijksdienst voor het Wegverkeer

www.fietsendiefstalregistratie.nl

Fietsen die vanaf 1 januari 2010 op de markt zijn gebracht, zijn verplicht een 15 cijfercode, een chip en/of framenummer te voeren. Wanneer u een gebruikte fiets aanschaft, kunt u op de eerder genoemde website controleren of een fiets als gestolen staat geregistreerd. U heeft wel het framenummer en het merk van de fiets, of de 15 cijfercode of de diefstalpreventiechip nodig.

Doe altijd aangifte van diefstal

Aangifte doen is belangrijk. U wilt bijvoorbeeld dat de dader wordt gepakt of u hebt de aangifte nodig om uw schade vergoed te krijgen van de verzekering. Ook de politie heeft uw aangifte nodig. Want alleen dan kan de politie officieel een onderzoek starten.

Hoe doe ik aangifte?

  via internet

  telefonisch via 0900-8844

op afspraak aan het bureau (via 0900-8844)

Voordat u aangifte doet is het belangrijk om eerst contact met uw gemeente op te nemen. Mogelijk is deze gevonden andere mensen en door medewerkers van uw gemeente opgehaald en gestald in een opslagruimte.

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button