Sport

Prima debuut A-team Release tijdens concours in Emmeloord

EMMELOORD – Release vertrok op zaterdag 13 mei met een kleine afvaardiging naar De Bosbadhal in Emmeloord om daar deel te nemen aan het door Flevo Twirling ’94 georganiseerde NBTA-concours. Ondanks de kleine delegatie, liet Release weer van zich horen.

Bij de Solo Twirling 1 Baton was het Ketsia Gruintjes die na een prima optreden de gouden medaille in ontvangst mocht nemen. Gemima Gruintjes verdiende als kidstwirlster een bronzen medaille met haar optreden in de Juvenile-klasse.

Vier leden waren actief op het onderdeel Solo Dance Twirl. Ketsia (Pre-teen Intermediate) behaalde ook nu de gouden medaille met een energiek optreden. Fleur Rosa Braaksma (Junior Beginner) eindigde als achtste. Chantal Roorda en Danique Visser, uitkomend bij de Senior Beginners, werden in een groot deelnemersveld uiteindelijk zevende en tiende.

Op het onderdeel Duo Dance Twirl eindigde het duo Melissa Niesing en Anita van der West, uitkomend in de klasse Senior Beginner, net buiten de prijzen op een vierde plaats.

Spannend was het optreden van het A-team van Release, dat zaterdag debuteerde met hun nieuwe show. De jury beloonde de prima uitvoering met een eerste plaats en plaatsingspunten voor het Nederlands Kampioenschap. Een hele mooie start, zo aan het begin van het seizoen en een zeer tevreden hoofdinstructrice Durkje Sijtsma.

Foto: Elna Gruintjes

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button