Sport

Promotie voor Kirsten Wiersma van Release

GRONINGEN – Zaterdag 12 mei namen 2 groepen en een groot aantal solisten van Release Dokkum deel aan het majorette/twirl concours in Groningen. Topper van de dag was Kirsten Wiersma, ze wist met haar grappige nerd show in de Solo Dance Twirl Preteen Novice 65.9 pnt te behalen wat resulteerde in goud en promotie naar de beginners klasse. 

Op verschillende onderdelen werd er door de solisten zelfs al de eerste plaatsingspunten binnen gesleept voor de voorrondes van het NK Twirl. Ketsia Gruintjes behaalde met haar 1 baton en Dance Twirl in de Preteen Intermediate goud. Marije Kok werd zesde in de 1 baton Senior Intermediate, Nancy Dootjes werd zevende. Miranda Koster behaalde zilver met haar Super-X-Strut in de Senior Intermediate klasse.

In de Duo Dance Juvennile Introductie klasse werden Evie en Nynke de Jong eerste  geplaatst in de Novice klasse, in de Solo Juvenile Introductie werd Femke Leistra eerste en Mara Faber tweede beide meiden werden in de Beginners klasse geplaatst. Het Showteam van Release mocht net voor de pauze hun nieuwe show presenteren in de Ensemble Dance Twirl Senior Intermediate, na een prima optreden werden de meiden beloond met 76.0 pnt en rechtstreekse plaatsing voor het NK Twirl.

Na de pauze werd er begonnen met de solo Dance Twirl, Jeska Leistra behaalde zilver in de Juvenile Novice. Lisa Terharkel werde zesde in de Preteen Beginner. Danique Visser werd 10de in een groot deelnemersveld in de Senior Beginner. In de Senior Intermediate scoorde Samantha Gjaltema goud, Marije Kok zilver, Emmaly Bakker werd vierde,Fiona Dorenbos werd zesde en Nancy Dootjes werd tiende.

Het A team uitkomend in de Team Dance Twirl Senior Beginner scoorde 68.3 pnt, wat voor hun ook rechtstreekse plaatsing voor het NK opleverde. Een prima start voor Release in dit nieuwe seizoen!

 

 

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button