Buiten regioSport

Promotie voor Miranda Koster van Release Dokkum

HEERENVEEN – Na een welverdiende vakantie voor de majorette/twirl vereniging Release Dokkum, namen alle groepen en bijna alle solisten deel aan het concours in Heerenveen op zaterdag 17 september. Er werden vele prijzen gewonnen maar de topper van de dag werd Miranda Koster, ze behaalde op het onderdeel Super X Strut in de senior beginner maar liefst 73.0 pnt met promotie naar de intermediate klasse.

Op het onderdeel solo twirling 1 baton in de preteen beginner klasse behaalde Ketsia Gruintjes goud, in de junior intermediate klasse was het brons voor Fiona Dorenbos, in de senior beginner was de gouden medaille voor Eke de Vries. Ook goud was er voor Jelly Wiersma op het onderdeel solo twirling 2 baton in de senior intermediate, samen met Samantha Gjaltema was er brons met Duo twirling in de senior beginner. Ook alle kidstwirlster van Release vielen in de prijzen, in de Peewee klasse was het goud voor Jeska Leistra, Mara Faber mocht de zilveren medaille in ontvangst nemen. In de Juvenile klasse was het zilver voor Fenne Postma, Marrit Terpstra behaalde brons. In de preteen klasse  was het zilver voor Lisa Terharkel, Kirsten Wiersma nam de bronzen medaille in ontvangst.

Op het onderdeel solo dance twirl werd Janet Zuidema in de preteen beginner knap 2de, in de intermediate klasse was de eerste plaats voor Ketsia Gruintjes. In de junior beginner eindigde Dirkina v/d Veen op een zesde plaats, in de intermediate klasse was het brons voor Marije kok, het goud ging naar Fiona Dorenbos met 75.2 pnt waarmee ze zich geplaatst heeft voor de voorrondes van het NK. In de senior beginner was het Chantal Roorda die met 70.5 pnt een vierde plaats behaalde en hiermee zich ook heeft weten te plaatsen voor de voorrondes van het NK, Danique Visser werd 15de en Melissa Niesing 17de.

Het twirlteam uitkomend in de small team twirling behaalde de gouden beker in de senior intermediate klasse,ook goud was er voor het Showteam in de Ensemble Dance twirl Senior intermediate,  de C groep uitkomend in de Small team Dance Twirl Juvenille Beginner wist beslag te leggen op het zilver. Het B peloton liet 3 groepen achter hun en mocht ook de gouden beker ophalen op het onderdeel large team preteen beginner. Het  A peloton uitkomend op het onderdeel large team  senior intermediate behaalde ook goud. Op het onderdeel Exhibition Corps in de senior klasse werd ook het goud binnen gehaald door Release.

 

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button