Puntendeling bij BCV tegen Kollum

BURGUM – Op een zandvlakte probeerden zowel BCV als Kollum er voor het publiek een aantrekkelijke wedstrijd van te maken. In de eerste helft wist de ploeg van Ronnie Pander het zijn collega Damstra moeilijk te maken en nam verdiend net voor de rust de leiding. Na de thee kon Kollum de druk naar voren niet handhaven en kwam BCV halverwege langszij.

Nadat scheidsrechter Selier uit Amsterdam de wedstrijd in gang bracht was het Kollum dat op het hobbelige veld de wedstrijd in handen had, ook al bleef het tot een veldoverwicht zonder echte kansen. De eerste echte mogelijkheid was voor Joeke de Vries die Eppie Weidenaar zijn schot tot een redding met de voet dwong. Gaandeweg was dit in het eerste bedrijf het enige gevaar van de thuisploeg. Kollum leek de wedstrijd aardig onder controle te hebben, ook al kreeg men weinig doelrijpe kansen. Op aangeven van Joop Pynacker kreeg Marinus Hoekstra een kleine kans, maar ontbrak het aan scherpte. Met een kopbal vanuit en corner was de goed spelende Joël de Haan dichtbij de openingstreffer, echter zijn kopbal verdween op de lat. Net voor het sluiten van de eerste helft kwam Kollum verdiend aan de leiding, de zoveelste corner kwam voor de voeten van Paul Bos, die keeper van der Laan  te een verwoestend schot kansloos liet.

Na de rust kon de Kollumer ploeg het goede spel niet vasthouden, ook al kon BCV hier niet echt van profiteren. Met een droog schot van Robert Stelpstra was het eerste gevaar voor het doel van Weidenaar, de toegekende corner leverde echter geen gevaar op. De altijd hardwerkende Marinus Hoekstra was dichtbij de 0-2, echter zijn kopbal werd van de doellijn  weggewerkt. Zonder goed te spelen werd de thuisploeg toch enigszins sterker en na een kleine vijftien minuten spelen kreeg men de beloning na een cadeautje.  Een ongevaarlijk lijkende vrije trap vanaf de zijkant van het veld werd door Joeke de Vries de zestien meter ingeschoten, daar waar Eppie Weidenaar zich misschien meer bezig hield met de bewegende aanvallers en even geen kijk hield op de bal verdween het leer bij de tweede paal in het doel.  Beide trainers trachten met enkele wissels alsnog de zege te behalen, echter het spel werd er gaandeweg niet echt beter op. Met standaardsituaties was het soms even goed oppassen voor de Kollumer verdediging, maar gevaarlijk werd het niet. Met afstandsschoten van oa Hendrik Elzinga werd getracht om Weidenaar te verschalken, maar net als zijn collega van der Laan bleven beide doelen verschoond van nog enkele treffers. Het slotakkoord was voor aanvoerder Cor de Jong die zijn kopbal over de goal zag verdwijnen.

Al met al konden beide trainers leven met de puntendeling, met de instelling zoals Kollum voor rust speelde zal men zeker nog de nodige punten pakken om zich te handhaven in  de tweede klasse, terwijl Damstra nog zeker kansen ziet om met zijn ploeg bovenin mee te kunnen blijven draaien.