Regionaal

PvdA Kollumerland c.a. blikt terug

KOLLUM – Vanaf september 2016 zijn er weer heel wat zaken de revue gepasseerd. De opening van het Digi-Taalhuis, het historisch besluit over Campus Kollum en het Kindcentrum, verordening winkeltijden/zondagsopenstelling, onderzoek naar ondersteuning Plusbus, ambtelijke organisatie per 2017, evaluatie bestuursakkoord, bespreken herindelingsadvies, opening Watersportdorp, voorlichting over Schulddienstverlening, opening museum Mr. Andreae,  Frysk taalbelied, discussie over noodzakelijke duurzaamheid (Jumaheerd zonnepanelen), behandelen van de Perspectiefnota en de vele informatiebijeenkomsten en vergaderingen.

Het overlijden van partijicoon Gaatze Bosma en de fusie met Dongeradeel en Ferwerderadiel. Vanaf 30-06-2017 heet de nieuwe afdeling  PvdA Noardeast-Fryslan. Barten, Bruinsma, Permantier, Ruben, de Vries en Schaafstal zijn de 6 tijdelijk bestuursleden van de nieuwe afdeling.

Samen met de coalitiepartijen FNP en VVD, gaan wij proberen de voorzieningen in de dorpen van Kollumerland c.a. zoveel mogelijk op peil te houden. De samenwerking tussen FNP, VVD en de PvdA is uitstekend. Het duurt nog iets meer dan een jaar en in november 2018 zijn er weer verkiezingen voor de nieuwe gemeenteraad Noardeast-Fryslan. Het nieuwe bestuur is al druk bezig met de voorbereidingen. Heeft u vragen of suggesties, de beide fractieleden Kevin Merkus uit Kollum en Sjoerd Keizer uit Triemen staan u graag te woord. Telefoonnummers en mailadressen staan op de website van Kollumerland c.a.

Sjoerd Keizer

Fractievoorzitter PvdA Kollumerland c.a.

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button