HoofdnieuwsOndernemendRegionaal

PvdA Kollumerland c.a. en de Participatiewet

KOLLUM – In de raadsvergadering van de gemeente Kollumerland c.a. is een motie van de PvdA Kollumerland c.a. aangenomen over de Participatiewet.

Waar gaat het om?

Veel oudere werknemers die na een carrière van meer dan 40 jaar door een reorganisatie werkloos worden. Het is vaak heel moeilijk een nieuwe baan te krijgen, waardoor zij uiteindelijk in de IOAW terecht komen, zeg maar bijstand voor ouderen. Heel veel oudere werknemers heel nuttig werk doen, voor de gemeenschap, te denken valt aan mantelzorg en vrijwilligerswerk.

Zodra deze oudere werknemers in de IOAW terecht komen, kunnen zij door de Sociale Diensten ondergebracht worden bij NEF, om hun competenties aan het licht te brengen en hun motivatie te polsen.

De PvdA Kollumerland c.a. vindt dit respectloos en nutteloos en heeft daarom een motie ingediend. Daarbij wordt gevraagd, dat het Kabinet aandacht wil schenken aan deze problematiek en de mogelijkheden te onderzoeken om de Participatiewet op dit punt aan te passen.

Er is door het college beloofd, dat er meer maatwerk zal worden verricht en de eerste positieve signalen zijn al binnen, dat oudere werklozen vanaf 62 jaar niet meer te werk worden gesteld bij het leerbedrijf van NEF.

 

Sjoerd Keizer

Fractievoorzitter PvdA Kollumerland c.a.

 

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button