HoofdnieuwsRegionaal

PvdA Kollumerland met bewoners huurwoningen Thûs Wonen in gesprek

KOLLUM – Zaterdagochtend is de PvdA Kollumerland samen met Tweede Kamerlid Jacques Monasch in Kollum van deur tot deur gegaan. De doelstelling was om in gesprek te gaan met de bewoners van huurwoningen die in eigendom zijn van de woningbouwcorporatie Thús Wonen. Naar aanloop van de gemeenteraadsverkiezingen is PvdA Kollumerland aan het begin van dit jaar twee maanden lang iedere zaterdag op vergelijkbare wijze door alle dorpen in de gemeente gegaan. Dit is de partij erg goed bevallen en is ook één van de oorzaken geweest dat zij bij de verkiezingen winst behaalde.

De PvdA vindt het belangrijk om niet, nu de verkiezingen zijn geweest, stil te blijven zitten, maar wil juist met de inwoners van Kollumerland in gesprek blijven. Bovendien is er deze maand een intern evaluatierapport van de PvdA Fryslân opgesteld waarin de afdeling in Kollumerland onder andere naar voren komt als ‘koploper in positieve zin’ en ‘een afdeling die een positieve en actieve campagne heeft gevoerd en uit is gegaan van eigen kracht’. Deze complimenten sterkt de afdeling om deze lijn vast te houden.

Daarnaast is er komende woensdag in Damwoude een informatieavond van Thús Wonen. De fractie van PvdA Kollumerland wil op deze avond de geluiden en meningen van de bewoners naar voren brengen. Vandaar dat zij afgelopen zaterdagochtend langs de bewoners van de straten de Tunen, Julianastraat, Beatrixstraat, Bernhardlaan is gegaan.

Allereerst boden zij de bewoners de klassieke roos aan, waarna zij vervolgens vragen hebben gesteld over de leefbaarheid en de mate van tevredenheid met betrekking tot de woningen en Thús Wonen. Over het algemeen zijn de bewoners positief over de woningbouwcorporatie. Als er iets gerepareerd moet worden, wordt dit vlot geregeld. Het periodieke onderhoud laat echter te wensen over. Daarnaast ergeren de bewoners zich aan de braak liggende terreinen aan de Julianastraat en Bernhardlaan. Daar zijn oude woningen gesloopt, maar de belofte om nieuwe te bouwen is nooit door de corporatie nagekomen. De nieuwe energiezuinige woningen bevallen daarentegen erg goed.

 

De fractie zal deze geluiden woensdagavond laten horen, maar ook in de fractie en het college van B&W. Daarnaast zal de PvdA Kollumerland de komende tijd maandelijks te zien zijn op straat of bij ondernemers in de gemeente, zodat zij volop in contact blijft met de inwoners van Kollumerland.

 

Namens PvdA Kollumerland:

Marco Keizer (campagnecoördinator)

 

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button