HoofdnieuwsRegionaal

PvdA Kollumerland: verkeersveiligheid staat voorop

KOLLUM – Maandag 25 april heeft de PvdA fractie van de gemeente Kollumerland c.a. op uitnodiging van doarpsbelang Aldwâld een bezoek gebracht aan twee fietsoversteekplaatsen aan de N358. Het gaat om de fietsoversteekplaats bij de Wâlddyk (Kollum) en de Allemawei (Aldwâld).
Beide fietsoversteekplaatsen staan op Prioriteitenlijst verkeersonveilige situaties provinciale wegen en staan te boek als onoverzichtelijk voor fietsers en wandelaars.

Na aanleiding van het bezoek aan beide fietsoversteekplaatsen heeft de PvdA fractie vragen gesteld aan wethouder Jelle Boerema en erop aangedrongen dat de verkeersveiligheid moet verbeteren.
Beide fietsoversteekplaatsen liggen aan een provinciale weg. Dit betekent dat Provinciale Staten uiteindelijk een besluit moet nemen.

Dit kan u ook interesseren

Eén reactie

  1. Beste mensen,

    Inderdaad zijn bovengenoemde kruisingen gevaarlijk, toch wil ik hier graag tevens de onoverzichtelijke oversteek Trekweg/Laagland bijvoegen.
    Hoe vaak daar auto’s doorrijden zonder de fietsers voorrang te geven.
    Zelf heb ik dit al 2x aan de lijve ondervonden. Hier steken dagelijks veel schoolkinderen over. Ook dit is een provinciale weg in de gemeente Kollumerland.
    Wacht niet te lang met maatregelen voordat hier ernstige ongelukken gebeuren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button