Quick wint dik terecht van Invicta

BURGUM – Afgelopen zaterdag werd de return wedstrijd gespeeld tegen Quick uit Oudega. De Kollumers moesten afreizen naar sporthal de Westermar in Burgum. Invicta had zin in de wedstrijd. Er stond niets meer op het spel voor beide ploegen. Invicta is al gedegradeerd en de Oudeganezen spelen volgend jaar weer tweede klas. Toch wilden de Kollumers graag er wat goeds van maken. Invicta moest rekening houden met de twee goede schutters op de herenkant. Sinds twee wedstrijden is Bart de Vries uit Kollum de hoofdtrainer van de Kollumers. Hij wilde graag dat er op een bepaalde manier gespeeld moest worden met de nodige vrijheid. Eelco Egberts speelde op de plaats van de afwezige Bernard Kamperman.

Invicta kreeg al binnen drie minuten twee doelpunten om de oren en al vrij snel werd duidelijk dat de ploeg uit Oudega met scherp schoot. Invicta moest wel wat zoeken in het begin maar op een gegeven ogenblik begon het iets beter te lopen en dat resulteerde in een paar doelpunten op de oranjekant. Het spel van thuisploeg was verzorgder en er werd beter afgerond, veel spelers van Invicta hadden moeite om de korf te vinden. Minze de Boer schoot deze wedstrijd wel goed en maakte een paar afstanders. Gezien het spel was het terecht dat Quick de rust in ging met een 15 6 voorsprong.

In de rust werd gezegd dat er beter geluisterd moest worden en dat er meer gevarieerd moest worden in het spel. Dit pakte begin tweede helft wel goed uit. De groenhemden bleven alleen wel doorgaan met scoren. In het vak met Wilma  Grijpma werden soms goede aanvallen opgezet en daardoor konden Ruurd Meindertsma, Mirjam Ellens en Eelco Egberts vanuit een mooie dubbel tot een afronding komen. Op het laatst in de wedstrijd werd er niet echt meer geknokt door de Kollumers en dat is iets wat de ploeg in deze competitie nou wel moet blijven doen. Daardoor maakte Quick nog een aantal mooie doelpunten. Quick won terecht de wedstrijd met 27 15.

Evaluerend zouden we kunnen zeggen dat Invicta pech had met de afronding en dat de opbouw beter had gemoeten. Ook heeft er in het verleden wel een ploeg gestaan die echt uitstraalde dat ze graag wat wilden bereiken met zijn allen. Dat is de vraag of dat afgelopen zaterdag wel zo was.  Wel was fijn dat er geen blessures ontstonden tijdens deze wedstrijd want bij de tegenstander was het een waar slagveld. Dat was vervelend voor hen .Volgende week staat de derby op het programma tegen Flamingo’s die de vorige keer verloren werd met 19-10. Invicta zal er dan alles aan doen om dit goed te maken. Het zal dan ook vast een spannende wedstrijd worden. Het is de laatste thuiswedstrijd van het zaalseizoen, komt u ook?  De wedstrijd start om 16.15.