HoofdnieuwsOndernemendRegionaal

Raad gemeente Noardeast-Fryslân neemt besluit over zondagsopenstelling

KOLLUM/DOKKUM – Op de openbare raadsbijeenkomst van donderdag 7 maart staat de ‘Verordening Winkeltijden Noardeast-Fryslân’ op de agenda. Het college van burgemeester en wethouders wil de ondernemers de ruimte geven om elke zondag van 12:00 uur tot 18:00 uur open te kunnen gaan. Of de ondernemers dat willen, mogen ze zelf bepalen.

Daarnaast stelt het college voor om op Goede Vrijdag een sluitingstijd van 19:00 uur te hanteren en voor de feestdagen de regeling van de zondagsopenstelling. Als de raad met het voorstel instemt, gaat de ‘Verordening winkeltijden Noardeast-Fryslân’ vanaf 1 april 2019 in werking.

Coalitieagenda

De aanleiding voor het vaststellen van het nieuwe regelement is de fusie tussen de gemeenten Dongeradeel, Ferwerderadiel en Kollumerland c.a. . In de drie voormalige gemeenten werden verschillende richtlijnen voor de zondagsopenstelling gehanteerd. Er vindt nu een harmonisatie plaats. Deze openingsdagen en tijden blijven gelden tot het moment de gemeenteraad van de gemeente Noardeast-Fryslân een nieuwe Verordening winkeltijden vaststelt. Het voorstel staat beschreven in de Coalitieagenda 2019-2022.

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button