Regionaal

Racoon schittert op Admiraliteitsdagen 2019

DOKKUM – De Zeeuwse band Racoon schittert op het podium van de Admiraliteitsdagen van 2019. Dat is maandagavond bekend gemaakt in een bijeenkomst van hoofd- en cosponsoren van de Admiraliteitsdagen. Racoon treedt op zaterdagavond 7 september op, op het hoofdpodium op de Zijl.

De band Racoon bespeelt al sinds 1997 de landelijke podia en kan leunen op een lange reeks hits als ‘Love You More’, ‘No Mercy’, ‘Brick By Brick’ en het Nederlandstalige ‘Oceaan’. Momenteel doet Racoon een theatertour, zijn ze de maandelijkse muzikale gast bij De Wereld Draait Door en wordt er gewerkt aan nieuwe muziek. Het meest recente studio-album Look Ahead and See the Distance verscheen eind 2017. Ze ontvingen voor zowel dat album als voor de daarvan afkomstige singel ‘Almost Made It’ eind november een gouden plaat.

Al zo lang de Admiraliteitsdagen als evenement groeit, groeit het aantal sponsoren mee. Dankzij de inzet van een actieve sponsorcommissie en de betrokkenheid van veel bedrijven en ondernemers uit de hele omgeving, verloopt de sponsoring voor dit jaar vlot. Voorzitter Jan Michiel van der Gang daarover: “We begonnen in 2010 met een budget van € 5.000,- en een klein groepje mensen dat met elkaar een goed feest organiseerde. Zonder het fundament van betrokken ondernemers en bedrijven zou het evenement zoals we het in de huidige vorm kennen hier niet mogelijk zijn. Dankzij sponsoring en de vrijwillige inzet van de nodige professionals kunnen we landelijk bekende artiesten op de podia presenteren, vier dagen vullen met een breed activiteitenprogramma dat voor iedereen aantrekkelijk is, en alles gratis toegankelijk houden. We beseffen dat we iets unieks in handen hebben en daar zijn wij als organisatie enorm trots op.”

Het optreden van Racoon op de Admiraliteitsdagen is onderdeel van het muziekprogramma dat verdeeld is over vier dagen en verschillende kleinere en grote podia op het maritieme festival. Naast het muziekprogramma bestaan de Admiraliteitsdagen uit een foodfestival, historisch straattheater, bijzondere schepen en spectaculaire activiteiten. Het volledige programma voor 5, 6, 7 en 8 september wordt de komende maanden bekendgemaakt. In 2018 kwam een recordaantal van 85.000 bezoekers op het evenement af.

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button