HoofdnieuwsRegionaal

Rechtbank Noord Nederland: Jasper S. moet schadevergoeding betalen aan Bouke Vaatstra

LEEUWARDEN -De Rechtbank Noord-Nederland veroordeelt Jasper S. tot het betalen van een schadevergoeding aan de vader van Marianne Vaatstra. De rechtbank bepaalt de shockschade op 40,000 euro en de materiële schade op ruim 3400 euro.  Marianne Vaatstra werd in de nacht van 30 april op 1 mei 1999 op zestienjarige leeftijd in Veenklooster door Jasper S. verkracht en vermoord.

De rechtbank overweegt dat dhr. Vaatstra getraumatiseerd is geraakt bij de confrontatie met het stoffelijk overschot van zijn dochter. De gevolgen van dit geestelijk letsel dienen volledig te worden toegerekend aan Jasper S.

Deze overweging leidt tot de conclusie dat er sprake is van voor vergoeding in aanmerking komende shockschade. Bij de vaststelling van de immateriële schade weegt de rechtbank mee de gruwelijke aard van dat wat Marianne opzettelijk is aangedaan en onduidelijkheid die er 13,5 jaar was over de dader en zijn motieven. De rechtbank bepaalt de shockschade op 40.000 euro.

Daarnaast wijst de rechtbank vergoeding voor het opmaken van een rapport door psychiater toe. Het betreft hier een bedrag van 3494,47 euro. De schadeclaim voor overige kosten wijst de rechtbank af. De rechtbank veroordeelt Japser S. tot het betalen van de proceskosten en de wettelijkerente.

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button