HoofdnieuwsRegionaal

Recordaantal van 50 deelnemers aan het Koploperproject

LEEUWARDEN – Op woensdag 4 maart ontving gedeputeerde Hans Konst Koplopers van 5 Friese gemeenten op het provinciehuis. Aanleiding hiervoor was het recordaantal Koplopers dat op 8 juni van dit jaar ‘afstudeert’ tijdens het Koplopersymposium. Tijdens een Koplopersymposium presenteren gemiddeld 20 tot 30 Koplopers hun resultaten en delen ze hun ervaringen en kennis met de aanwezigen. Op 8 juni neemt een recordaantal van 50 Koplopers deel!

Om deze mijlpaal te vieren, nodigde gedeputeerde Hans Konst de 50 Koplopers uit op woensdag 4 maart voor een bijeenkomst op het provinciehuis in Leeuwarden. Daar ging – na een korte uitleg over de ontwikkelingen bij het Koploperproject – gedeputeerde Konst samen met de Koplopers op een ludieke foto waarbij de Koplopers en de gedeputeerde samen het cijfer 50 vormden.

Gedeputeerde Konst vertelde de aanwezigen dat ook de provincie Fryslân de intentie heeft het Koplopertraject te doorlopen. De provincie doet al veel op het gebied van MVO, maar willen het goede voorbeeld blijven geven. Daarom start de provincie binnenkort met een aantal Koploper-scans die inzicht geven in onder andere afval- en vervoersstromen binnen de organisatie. Het Koploperproject is in 2011 met een pilot begonnen en vervolgens succesvol uitgerold over de provincie Fryslân. De verwachting is dat er eind 2015 circa 300 bedrijven, gemeenten en instellingen het Koploperproject hebben doorlopen.

Het Koploperproject

Het Koploperproject maakt onderdeel uit van een groot provinciaal initiatief om bedrijven en organisaties in de provincie te betrekken bij versterking en verduurzaming van de regionale Friese economie. Dit initiatief wordt mede ondersteund door Provincie Fryslân en de Friese gemeenten.

 

 

Foto onderschrift: Gedeputeerde Hans Konst met  de koperlopers uit Achtkarspelen, De Friese Meren, Kollumerland, Leeuwarden en Smallingerland

Foto: Menno de Boer

 

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button