HoofdnieuwsRegionaal

Red de Sionsberg opent zorgverzekerings-overstap-huis

DOKKUM – Failliet ziekenhuis De Siosnberg hoopt met het nieuwe bedrijfsplan van de medisch specialisten een dooorstart te creëren. Hierbij is het belangrijk dat de verzekeraars de zorg in de toekomst gaan inkopen. DSW  en A.S.R. met de Beter Dichtbij-polis garanderen dit en wordt daarom door de actiegroep gepromoot. Het inititatief tot deze verzekering is genomen door 42 Samenwerkende kleine Algemene Ziekenhuizen.

De komende weken zal het oude VVVkantoor in Dokkum gebruikt worden als steunpunt voor de bevolking om de overstap te regelen. De mensen kunnen zich met hun gegevens melden waarna de verzekeringstussenpersoon contact zal opnemen om te helpen bij de overstap.

Zorgverzekeraar De Friesland-Achmea heeft in Friesland een monopolypositie als het gaat om inkoop en inrichting van de zorg. Dat het noordoosten van Friesland hierin nauwelijks meetelt en dat een deel van de spoedgevallen zelfs buiten de wettelijke aanrijtijd  van ambulances vallen, schijnt geen beletsel te zijn om plannen door te drukken.

De bevolking komt hier tegen in opstand.

Enkele initiatiefnemers willen dit kenbaar maken door, aansluitend op de opening van het ` overstap-huis`,  een protestmanifestatie te organiseren waar sprekers uitgenodigd worden om hun ongenoegen kenbaar te maken. er wordt, naar verwacht, massaal gehoor gegeven aan deze oproep.

 

 

Opening `overstaphuis`

Tijd: woensdag 3 december, 14.00

Locatie: Fetze 13, Dokkum (oude VVV gebouw)

 

Protestmanifestatie

Tijd: woensdag 3 december, 15.00-17.00

Locatie: De Zijl, Dokkum (plein voor het oude gemeentehuis)

 

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button