Sport

Release succesvol op bloedhete concours dag

MENALDUM – Terwijl de meeste mensen zaterdag 27 mei jl. elders verkoeling zochten, nam een groot deel van  Release deel aan het door CMH georganiseerde NBTA concours in Menaldum. De hitte bleek niet van invloed op de prestaties van de deelnemers.

Op het onderdeel Solo Twirling 1 Baton behaalden Ketsia Gruintjes (pre-teen beginner) en Nancy Dootjes (junior intermediate) een keurige eerste plaats. Ook was er goud voor Emmaly Bakker (Solo Twirling 2 Baton) en Fiona Dorenbos (Super-X-Strut) respectievelijk uitkomend als junior en senior beginner. De kidstwirlsters bleven niet achter en dus was er ook een mooie gouden medaille voor Femke Leistra (peewee) en Gemima Gruintjes (juvenile).

Twee duo’s debuteerden in de introductieklasse op het onderdeel Duo Dance Twirl. Mara Faber & Neanka Heerma (juvenile) en Thirza Helmus & Fenne Postma (pre-teen) werden beiden geplaatst in de novice-klasse. Op hetzelfde onderdeel, maar dan bij de senior-beginners, behaalden Melissa Niesing en Anita van der West een bronzen medaille.

De meeste deelnemers namens Release waren actief op het onderdeel Solo Dance Twirl. Ook hier regende het goud. Lisa ter Harkel (pre-teen novice) wist met een prima optreden zelfs een promotie binnen te halen. Kirsten Wiersma eindigde in deze klasse op een mooie derde plaats, Marrit Terpstra viel helaas net buiten de prijzen. Janet Zuidema (pre-teen beginner) behaalde ook een bronzen medaille en Ketsia Gruintjes scoorde haar 2e gouden medaille van de dag in de klasse pre-teen intermediate.

Bij de junioren behaalden Emmaly Bakker en Nancy Dootjes ook hun tweede medaille door respectievelijk als eerste en tweede te eindigen in de klasse intermediate. Bij de senioren vielen Danique Visser (beginner) en Fiona Dorenbos (intermediate) net buiten de prijzen, maar goud was er wel, na een keurig optreden van Chantal Roorda uitkomend in de beginner klasse. Ook aan het eind van de tropische concoursdag bleven de prijzen vallen ten gunste van Release. Op het onderdeel Small Team Dance Twirl promoveerde het Showteam na een prima optreden in de senior beginner klasse. Het A-team eindigde in dezelfde klasse op de tweede plaats. Het debuterende B-peloton sloot bij de large teams het succesvolle concours namens Release af op de eerste plaats in de klasse pre-teen beginner.

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button