HoofdnieuwsRegionaalSport

Rianne van Wieren Nederlands Kampioen Twirl

AMSTERDAM – Afgelopen weekend werden de Nederlands Kampioenschappen Twirl voor de niveaus Intermediate en Advanced in Amsterdam gehouden. TLM Kollum werd door 2 leden vertegenwoordigd voor zowel de zaterdag als de zondag. Esmee Nauta en Rianne van Wieren beiden afkomstig uit Kollumerpomp mochten hun routines voor jury en publiek laten zien. Tezamen met hun moeders en trainster Klasina de Wilde waren ze naar Amsterdam afgereisd.

Zaterdagochtend gingen de enige aanwezige Friese dames, beide uitkomende in de junior intermediate, de vloer op met hun 1 baton routine op de verplichte NBTA muziek.  In een sterk deelnemersveld van in totaal 15 deelnemers lieten zowel Esmee als Rianne een goede indruk van hun kunnen achter.  Esmee Nauta werd 10e in hun categorie, maar voor Rianne was het goud. Zij mocht naar voren komen voor de gouden medaille en de titel Nederlands Kampioen twirling 1 baton junior intermediate.

Na het succes van de zaterdag moesten de dames zondagochtend nog een keer de wedstrijdvloer op maar dan met hun dancetwirl. Ook hier hadden ze weer een sterk deelnemersveld van 15 deelnemers. Beide lieten hun routine voor de laatste keer vol overtuiging en inlevingsvermogen aan  jury en publiek zien. Waarna op het einde van de dag bekend werd gemaakt dat Esmee Nauta 13e is geworden en de 6e plaats was voor Rianne van Wieren.

 

Eigen foto’s

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button