HoofdnieuwsRegionaal

Rioleringswerkzaamheden Tochmalaan, Kriekepitte en Nobel te Kollum na bouwvak

KOLLUM – De riolering in de Tochmalaan, Kriekepitte en Nobel is aan vervanging toe. In overleg met de aannemers is geprobeerd de werkzaamheden tegelijkertijd uit te voeren met de bouw van de brug. Immers, de weg was toch al afgesloten, er was toch al overlast, dit kon het beste gezamenlijk worden aangepakt. Echter, dit was niet mogelijk. De aan- en afvoer van materialen voor de brug moet over het punt waar straks als eerste de rioleringswerkzaamheden in de Tochmalaan starten. Conclusie: de werkzaamheden aan de brug en de riolering moeten achterelkaar aan gebeuren.

Werkzaamheden Tochmalaan
Vervolgens is gekeken naar een geschikt moment om te starten met de rioleringswerkzaamheden. De keuze was  1. direct na de bouwvak of 2. uitstellen naar april 2017. Het college heeft besloten om direct na de bouwvak te starten. Dit heeft een aantal redenen. De meest dringende is dat er noodzaak is om de belangrijke rioleringsbuis in de Tochmalaan te vervangen. Bovendien zijn er al omleidingsroutes in en om het dorp waar, met name het vrachtverkeer, inmiddels aan gewend is geraakt. Als de werkzaamheden naar 2017 worden getild, dan verwachten we met de opening van het watersportseizoen problemen. Ook moet men dan weer wennen aan de omleidingsroutes.

Direct na de bouwvak wordt gestart met de rioleringswerkzaamheden in de Tochmalaan. De verwachting is dat deze weg ruim twee maanden gestremd zal zijn. Het verkeer in Kollum-noord wordt omgeleid via de Kriekepitte, Nobel, Cantecleer en dan over de nieuwe Meckamabrêge. Het vrachtverkeer kan de bekende omleidingsroute gebruiken.

Werkzaamheden Kriekepitte en Nobel
Als de rioleringswerkzaamheden in de Tochmalaan gereed zijn, wordt gestart met de werkzaamheden in de Kriekepitte en Nobel. Ook hier is een gedeelte van de riolering aan vervanging toe. De verwachting is dat ook deze werkzaamheden ruim twee maanden gaan duren.

Andere plek riolering
De bestaande riolering ligt in bermen en trottoirs. Om bomen te besparen en geen onkosten te krijgen van kabels en leidingen die ook op die plekken liggen, wordt de oude riolering dichtgeschuimd. De nieuwe riolering komt in het midden van de weg te liggen.

Onbegrip weghalen
We realiseren ons dat er onbegrip kan zijn voor de situatie. Met deze uitleg proberen wij dat weg te halen. Dat het niet tegelijkertijd kon, is een feit. Met het direct doorpakken verwachten wij dat het de minste overlast zal geven. We blijven u informeren over de afsluitingen en vorderingen.

Foto’s Fokke Jongsma

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button