Sport

Rixt Boersma van CGV Wardy behaalt brons op FK turnen

LEEUWARDEN- Zaterdag 6 mei werden in Leeuwarden de Friese Kampioenschappen voor wedstrijdgroep 2 gehouden. De turnsters die hierbij in actie kwamen hebben zich door middel van hun goede resultaten bij de twee eerder gehouden plaatsingswedstrijden weten te kwalificeren voor dit kampioenschap.

Namens de gymnastiekvereniging Wardy Kollum hadden twee turnsters zich geplaats voor deze wedstrijd. Rixt Boersma won bij de voorrondes al een zilveren en gouden medaille in de categorie pre instap 2 D4 en had een goede kans om op het FK een podiumplaats te halen. Een groep van 24 turnsters die allemaal bijna even goed waren, het ging vandaag dan ook echt om de details. Met een doses spanning begon Rixt aan haar wedstrijd en liet vooral op brug en vloer goede oefeningen zijn. Ze probeerde alles zo strak en goed mogelijk uit te voeren, zonder stapjes en hupjes. Na afloop bleek dit harde werken beloond te worden met een mooie bronzen medaille. Een top resultaat en een trotse trainster.

In de 4e wedstrijdronde was het de beurt aan Sjoukje Spijkerman, instap D2.  Ze won bij de voorrondes al een zilveren medaille. Sjoukje turnde een keurige stabiele wedstrijd. Ze wist de zenuwen de baas te blijven, en stond stevig op de balk. Op vloer en brug had ze wat kleine foutjes, maar haar sprong ging erg goed. Helaas was het niet genoeg om het podium te betreden. Sjoukje is op de 12e plaats geëindigd. Beide dames kunnen trots zijn op deze prestatie en ervaring!

 

 

 

 

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button