Buiten regioHoofdnieuwsRegionaal

Rode Kruis – cursus EHBO aan baby’s en kinderen

LEEUWARDEN – Het Rode Kruis biedt in april een cursus ‘EHBO aan baby’s en kinderen’ aan in Leeuwarden tegen een gereduceerd tarief van 75 euro per persoon. De cursus duurt 10 klokuren, deze worden verdeeld over twee zaterdagen.

Elk jaar worden gemiddeld 140.000 kinderen naar de Spoedeisende Hulpafdeling gebracht.
Een ongeluk zit in een klein hoekje. Hoe vaak gebeurt het niet dat een kind een schaafwond of een snee heeft? En wat te denken van een kind dat een verkeerde fles pakt en schoonmaakmiddel binnen krijgt? Als ouder kun je niet altijd alles voorkomen. Wel is het prettig om te weten wat je kunt doen om te helpen. Daarom organiseert het Rode Kruis speciale cursussen ‘EHBO aan baby’s en kinderen’.

Na afloop van de cursus kunnen de deelnemers een kind reanimeren en eerste hulp verlenen bij onder andere bewusteloosheid, bloedingen, brandwonden, vergiftiging,  koorts en koortsstuipen,  letsels aan botten, spieren en gewrichten, verslikking, een vinger tussen de deur of een voorwerp of vuiltje in neus, oor of oog. De cursus wordt afgesloten met een Europees erkend Rode Kruis certificaat, dat ook is goedgekeurd door de rijksoverheid voor gastouders. Handig om te weten is dat verscheidene zorgverzekeraars de kosten van een EHBO-cursus volledig of gedeeltelijk vergoeden. Meer hierover is te vinden op de website van het Rode Kruis.

De cursus vindt plaats op zaterdag 18 & 25 april in Leeuwarden. Voor meer informatie of aanmelding bezoek de website: www.shop.rodekruis.nl.

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button