Sport

Rose Lea wint Districtswedstrijd

2de EXLOËRMOND – . Dit weekend was de sporthal in het Drentse dorp het decor voor de 3de divisie turnsters uit het noorden. Zaterdag en zondag werd er gestreden om een ticket voor één van de halve finales in maart / april.

Namens GVV Feanwâlden turnden vier dames mee bij de senioren C olv Wilma Schouwstra-Atsma. Een pittige strijd voor de meeste dames, Sanne Wolters, Aline Terpstra en Femke Postma zaten niet bij de eerste acht en hebben zich niet geplaatst. Om op dit niveau mee te kunnen doen voor de prijzen moeten de oefeningen op alle toestellen van hoog niveau zijn en Rose Lea liet zien dat ze sinds vorig jaar een enorme progressie heeft gemaakt in niveau.Sprong was het eerste toestel en dar liet ze gelijk zien dat ze goed was met een mooie tsukahara zette ze de hoogste score neer van 12.725. Teamgenootje Aline Terpstra bleef in de buurt met 11.700 de 4de score en Femke Postma werd 6de.

Het tweede toestel brug, met twee nieuwe elementen in de oefening, was spannend. De oefening verliep goed en de nieuwe elementen; waaronder de reuzendraai werden goed uitgevoerd. Met 10.167 bleef ze ook hier weer alle concurrenten voor. Door naar de 10 cm brede balk voor velen een zenuwtoestel. Rose liet zien dat ze ook dit toestel inmiddels beheerst. Wilde het voorgaande jaren nog wel eens mis gaan dit keer was ze ook hierop de sterkste met 11.467.

Tot slot kon ze haar wedstrijd afmaken op vloer waar ze een hele mooie uitstraling heeft en moeilijke series laat zien (overslag streksalto vw met hele schroef en arabier flick flack streksalto aw met hele schroef). Haar score van 12.167 leverde ook hier de 1ste plaats op en met ruim 4 punten voorsprong in de eindscore stond Rose Lea dan ook op de hoogste trede van het podium om goud in ontvangst te nemen.

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button