Rottevalle met ruime cijfers voorbij WTOC

ROTTEVALLE – Waar WTOC afgelopen dinsdag na het 2-1 verlies met een kater van het veld stapte omdat het meer had verdiend, daar waren de druiven zaterdagmiddag misschien nog zuurder. Er werd, niet eens geflatteerd, met 5-0 verloren bij Rottevalle.

De eerste helft was voor de club uit Oudwoude niet om over naar huis te schrijven. Het leek of werd er te gemakkelijk over de wedstrijd gedacht. Rottevalle profiteerde daar dankbaar van en kwam snel op een 2-0 voorsprong. WTOC liet niet zien wat het zelf in huis heeft en deed zichzelf daar behoorlijk mee te kort. Het mocht dan ook blij zijn dat de rust werd gehaald met een 2-0 achterstand.

Na rust kwamen de gasten wel gedreven uit de kleedkamer. De strijd werd aangegaan en er werden kansen gecreëerd. Nyckele Smeding kopte in de handen van de keeper, Tedo de Bruin kopte van dichtbij net naast na een assist van Berend Jan Prins en Jaap de Bruin had tweemaal iets meer geluk verdiend nadat hij de bal uit een voorzet op de pantoffel nam. In de tussentijd scoorde de thuisploeg wel, waardoor het geloof in een goede afloop bij de gasten verdween.

De wedstrijd eindigde zoals gezegd in een 5-0 nederlaag. Het is zaak voor WTOC om de rug te rechten, deze wedstrijd snel te vergeten en er komende dinsdag weer te staan als Trynwalden in Oudwoude op bezoek komt.