Sport

Royale nederlaag WTOC

OUDWOUDE –  Weer moest trainer Oane Westra puzzelen om de poppetjes op de juiste plaats te zetten. Door blessures en andere reden kon hij weer niet beschikken over bepalende spelers. Zwaagwesteinde nog kandidaat voor de derde periode was er alles aangelegen om met de drie punten aan de haal te gaan. WTOC  verwachtte een moeilijke middag. In de 10e minuut nam WTOC een voorsprong. Nyckele Smeding wurmde zich door de Zwaagwesteinde verdediging en scoorde de 1-0. In de 16e minuut mocht Zwaagwesteinde een vrije trap nemen. De WTOC defensie stond niet goed Sven Rozendal kon de stand op 1-1 brengen. Uit een voorzet van Erik Bruinsma kopte Nyckele Smeding in de handen van de doelman. Een geblokt schot belandde voor de voeten van Lieuwe de Roos en bracht de stand op 1-2. Een misverstand in de WTOC verdediging en Lieuwe de Roos kon eenvoudig de 1-3 tot stand brengen. Een in een keer op de slof genomen bal van Jitse Keizer ging voorlangs.

De tweede helft nam WTOC het initiatief. Dit resulteerde in een doelpunt van Jilles Bosma 2-3. Even leek het er op dat WTOC door zou drukken. Helaas weer kon Zwaagwesteinde de voorsprong vergroten. Ronaldo Jansen haalde de achterlijn en Sven Rosendal kon hierna 2-4 intikken. Het was Zwaagwesteinde dat in de 84e minuut via een vrije trap de stand op 2-5 bracht. WTOC kreeg wel kansen maar enig geluk ontbrak. Lichtpuntje bij WTOC was de inval beurt van Klaas Bosma na een lange blessure. Volgende week de thuis wedstrijd tegen VIOD.