EvenementenHoofdnieuwsRegionaal

Rubberbootmissie Kollum zaterdag 20 augustus

KOLLUM – Na het grote succes van vorig jaar, is Kollum op zaterdag 20 augustus wederom hét domein voor tientallen opblaasboten! Wie weet zelfs honderden opblaasboten of alles wat maar opblaasbaar is! Op zich is het principe van het evenement simpel. Zoveel mogelijk rubberboten, opblaasbare zwembaden, luchtbedden etc. (als het maar van rubber c.q. plastic is) varen een avontuurlijke route vanaf het Kollumer kanaal naar en door het historische centrum van Kollum. Een fantastisch kleurrijk plaatje levert dit weer op!

Voorafgaand aan de Rubberbootmissie is er dit jaar vanaf 12:30 uur een Kids Waterspektakel voor kinderen van 8 – 12 jaar. Welk team heeft de snelste tijd? Om mee te mogen doen is een  zwemdiploma verplicht en je kunt je vanaf 12:30 uur opgeven bij het Kanaal (locatie Hessebrug). Dus ben je niet bang voor een nat pak en durf jij deze uitdaging aan dan zie wij jullie daar!

De start van de Rubberbootmissie om 16:30 uur zal grootser worden dan vorig jaar! Vanaf 15:30 is het terrein (t.h.v. Hessebrug/Molenhoek) geopend voor de rubberboten en zal er muziek en catering aanwezig zijn. De presentatie is wederom in handen van ambassadeur Johan Vlemmix, bekend van Ter land, ter zee en in de lucht, welke meevaart op de captainsboot. Op deze captainsboot zal ook een feest-DJ meevaren en vervolgens gaat de route via de jachthaven richting het centrum. Dit jaar is het de bedoeling dat ook ‘bedrijfsboten’ mee gaan varen, oftewel; probeer een zo groot mogelijke rubberboot(combinatie) te regelen zodat je samen met je collega’s mee kunt doen! Daarnaast zijn er weer prijzen te winnen voor de leukste rubberboten, dus wees zo creatief mogelijk! Naast het grote spektakel van de Rubberbootmissie is er ook rondom de missie en in het centrum veel muziek, zoals een optreden van De Beurtskippers en Duo Meester.

We hopen natuurlijk ook jou/jullie (deelname is vanaf 16 jaar en in bezit van een zwemdiploma) in een rubberboot te mogen begroeten op zaterdag 20 augustus. Iedereen is welkom. Opgave is niet nodig. Dit feest mag je niet missen! Is het niet als deelnemer, dan wel als bezoeker!

Check het exacte programma op www.rubberbootmissiekollum.nl en volg ons ook op facebook.com/rubberbootmissiekollum en stay tuned!

foto’s Rubberbootmissie 2015 Nieuwsuitkollum.nl

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button