HoofdnieuwsRegionaal

Ruim honderd wandelaars in Oudwoude

OUDWOUDE – Zaterdag kon men in Oudwoude met prima wandelweer deelnemen aan een wandeltocht, georganiseerd door S+S-Sportief, door de prachtige omgeving van Oudwoude. Er waren ruim 100 belangstellenden op af gekomen, voornamelijk voor de tochten van 15,  20 en 25 kilometer. De route ging langs Veenklooster, Buitenpost en Kollum.

Onderweg waren twee pauzeplaatsen georganiseerd. De eerste was op ’e Stal in Buitenpost, waar men even tot rust kon komen om vervolgens de route weer op te pakken richting Kollum.  In Kollum kon men even een kijkje nemen in Galerie Jitsche Hemkes, dat na lange tijd weer geopend was. Van deze gelegenheid werd door menigeen gebruik gemaakt.

De wandelaars kwamen zelfs van buiten de provincie, namelijk uit Heemskerk en Noord Scharwoude. Zij vonden het de moeite waard om ook eens aan een wandeltocht (met stamppot) in de provincie Friesland deel te nemen.

Al weer voor de 14e keer organiseerde S+S- Sportief hun winter wandeltocht en reeds voor de vierde keer vanuit het Buffet restaurant “De Iterij” aan de Foarwei in Aldwâld. Deze gastvrije locatie in het noorden van de Fryske wâlden bood naast de gelegenheid als startlocatie ook de deelnemers tegen een gereduceerd tarief een lekker stamppot buffet aan. Na afloop was het dan ook erg gezellig in de Iterij, waar de stampotten van boerkool, zuurkool of hutspot de deelnemers heerlijk deed smaken.De organisatie kan terugzien op een zeer geslaagde dag.

Voor zondag 19 februari zijn weer 6 andere routes door de mooie omgeving van de Wâlden uitgezet allen in de beschutting van de “dykswâlen”. Dit jaar voor het eerst ook een 35 km route, een prachtige kans om de Fryske Wâlden nog beter te verkennen.

Voor meer informatie, waaronder de starttijden kan men natuurlijk terecht op deze website www.meewandelen.nl , via de mail; [email protected] of [email protected]  of gewoon even bellen met Sape en Sjoukje Boersma 0512-332127.

Foto’s en Tekst: Jantsje Wiersma

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button