Ruime nederlaag WTOC

MARRUM – WTOC was bij het debuut in de 4e klas van plan om meteen een goed resultaat neer te zetten. Dit pakte heel anders uit. Nadat Pieter Hoekstra tot tweemaal toe gevaarlijk was geweest maar niet tot scoren kwam was de derde kans wel raak. Het werd hem door de WTOC defensie wel heel gemakkelijk gemaakt 1-0. WTOC had wel veel balbezit maar kon nauwelijks gevaarlijk worden. In de 35e minuut werd het 2-0 door Jan Zagema. Ook nu zag de WTOC defensie er alles behalve goed uit. In de 44e minuut werd het nog 3-0 Pieter Hoekstra troefde de WTOC defensie af.

Na de Thee twee wissels bij WTOC. Klaas Bosma en Wierd de Vries waren de vervangers van Erik Bruinsma en Heine de Bruin. WTOC wilde duidelijk maken dat ze wat van plan waren. In de 50e minuut was het raak. Een inzet van Nyckele Smeding werd van richting veranderd 3-1.
WTOC drukte door en twee minuten later kregen ze een strafschop handsbal van Marrum. Sybren Bosma zou het vonnis voltrekken maar vond keeper Thomas Roersma op zijn weg die de strafschop stopte. Een ideale mogelijkheid om aansluiting te krijgen werd hiermee om zeep geholpen.
Jitze Keizer beging een overtreding in het strafschopgebied en de bal ging op de stip. Jelle van der Kooi faalde niet en schoot binnen 4-1. Het zou nog erger worden voor WTOC een diepe bal werd niet onderschept en Pieter Hoekstra tekende de 5-1 aan. Met een prachtige omhaal scoorde Nyckele Smeding de 2-5.Naïef verdedigen leverde nog een doelpunt op. Andrys Monsma maakte de 2-6. Een aangeslagen WTOC moet zaterdag tegen Oostergo de wrange nasmaak weg proberen te werken.